Burgemeester sluit woning

Categorieën

  • Leefomgeving

Op vrijdag 10 november heeft burgemeester Janssen besloten een woning te sluiten aan de Burgemeester Patijnlaan in Zeist. Aanleiding voor de sluiting was een handelshoeveelheid harddrugs in de woning. De combinatie van harddrugs en versnijdingsmiddelen leiden tot het oordeel dat de woning wordt gebruikt voor illegale activiteiten. De woning wordt met het besluit van de burgemeester voor 4 weken gesloten.

De aanwezigheid van grote hoeveelheden drugs brengt risico’s met zich mee. Het heeft een aantrekkingskracht op andere criminelen. Omwonenden lopen ongevraagd gevaar om daarmee geconfronteerd te worden. “Het uitvoeren van criminele activiteiten in een woonwijk is onacceptabel. Dat vraagt om een krachtig signaal. Sluiting van een woning is een ingrijpend middel, maar de bescherming van de buurt en haar bewoners staat voorop,” vertelt burgemeester Janssen.

De gemeente en politie roepen inwoners op hun vermoedens te melden. Op die manier kunnen criminele activiteiten worden aangepakt. Via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000 kan anoniem worden gemeld.