De Energiemaatjes komen naar u toe

Categorieën

  • Milieu en Energie

De koude maanden komen er weer aan en hoge energierekeningen kunnen bij inwoners voor geldproblemen zorgen. De Energiemaatjes van Mijn Groene Huis trekken de wintermaanden de wijken in om inwoners te helpen met tips en eenvoudige energiebesparende maatregelen. Zo helpen ze de energierekening van deze inwoners omlaag te brengen.

Niet elke inwoner kan zelf bijvoorbeeld tochtstrippen, een brievenbusborstel, een waterbesparende douchekop of radiatorfolie plaatsen. Wij zorgen voor gratis energiebesparende materialen en middelen. Daarom kunnen Energiemaatjes - waar nodig - ook helpen met klussen: het plaatsen van die materialen.

De wijken in

De Energiemaatjes trekken tussen november en maart de wijken in om bewoners met geldzorgen hun diensten aan te bieden. Ze zijn te herkennen aan grote staande vlaggen. Ontmoet de energiemaatjes in december:

  • Verzetswijk, voor supermarkt MCD
    Woensdag 6 december van 12.00 tot 15.00 uur
  • Lidl, parkeerplaats (Van Reenenweg)
    Woensdag 13 december van 10.00 tot 13.00 uur
  • Bibliotheek Idea op de Markt
    Zaterdag 16 december van 10.00 tot 13.00 uur

In gesprek

Inwoners kunnen ter plaatse een afspraak maken voor een bezoek van een Energiemaatje. Deze komt dan langs om het gesprek te voeren over eenvoudige energiebesparende maatregelen, tips voor energiebesparend gedrag en – waar nodig – hulp bij het plaatsen van materialen. Inwoners hoeven niet te wachten tot de Energiemaatjes in hun wijk komen. Ze kunnen zich ook aanmelden via de website van mijngroenehuis.

De Energiemaatjes hebben inmiddels meer dan 150 huishoudens geholpen. ‘Energiemaatjes’ is een initiatief van gemeente Zeist en Mijn Groene Huis met hulp van vele vrijwilligers.