Denk mee over de toekomst van de Stichtse Lustwarande

Categorieën

  • Leefomgeving

De gemeente Zeist werkt aan een toekomstvisie voor de Stichtse Lustwarande. De Stichtse Lustwarande bestaat uit meer dan 100 buitenplaatsen en landgoederen met monumentale gebouwen. 

Het is een lange groene zone die van De Bilt tot Rhenen loopt. De Stichtse Lustwarande loopt door Zeist en omvat het gebied rondom de Utrechtseweg, 1e en 2e Dorpstraat en de Driebergseweg. Bijna iedereen in Zeist maakt dus gebruik van dit gebied. 

Toekomstvisie

In de toekomstvisie voor de Stichtse Lustwarande staat beschreven hoe het gebied zich tot 2040 gaat ontwikkelen: wat willen we koesteren en behouden en waar is ruimte voor verandering? Bijvoorbeeld voor woningbouw, groen en natuur, recreatiemogelijkheden, mobiliteit en werklocaties.  

Vul de vragenlijst in!

De gemeente is benieuwd wat de Stichtse Lustwarande voor u betekent. Wanneer bezoekt u het gebied? En wat vindt u belangrijk voor de toekomst van de Lustwarande? Uw mening en ideeën kunt u delen door een vragenlijst in te vullen. De vragenlijst staat nog open tot eind juni. Denkt u mee? 

Vul de vragenlijst in 

Heeft u een favoriete plek op de Stichtse Lustwarande of een plek die extra aandacht nodig heeft? Dat kunt u aangeven op een online kaart. 

Geef uw mening en zet een prikker op de kaart 

Wilt u eerst meer weten over de Stichtse Lustwarande? Kijk dan de presentatie terug van het ‘Verhaal van de Stichtse Lustwarande’op OMZeist.nl

Wat doen we met uw inbreng?

De informatie die we ophalen wordt gebruikt voor de uitwerking van de toekomstvisie. Hierin staat beschreven hoe het gebied zich tot 2040 gaat ontwikkelen. Wat willen we koesteren en behouden of waar ruimte is voor verandering; bijvoorbeeld voor woningbouw, groen en natuur, recreatiemogelijkheden, mobiliteit en werklocaties.