Elke maandag schoolwerkcafe in Zeist

Jongeren van 18 tot 27 jaar zonder werk of opleiding kunnen terecht in het SchoolWerkCafe in Zeist. Van 12.00 tot 15.00 uur kunnen zij elke maandag in wijkcentrum De Koppeling zonder afspraak binnenlopen.

Het SchoolWerkCafe helpt jongeren bij hun studiekeuze, het vinden van een bijbaan of vast werk. Er staan computers en samen met leden van het team kan direct een cv worden opgesteld, vacatures worden bekeken of contacten gelegd met uitzendbureaus. Maar ook studie- en beroepskeuzetesten zijn beschikbaar.

Oprichters SchoolWerkCafe

Als je jong bent, is het ongelooflijk moeilijk om keuzes te maken. Zeker op het gebied van school of werk, zeggen de oprichters van het SchoolWerkCafe. Een initiatief van RMC-regio Utrecht Zuidoost en het jongerenteam van de Regionale Sociale Dienst (RSD).

Elke maandag SchoolWerkCafe

Wat Marit Kampjes en Rosa van der Voort zeker weten is dat het woord instanties sommige jongeren niet uitnodigt om vrij hun vragen te stellen over opleiding of inkomen. Voor hen is er nu het Schoolwerkcafe. “Deze jongeren hebben echt behoefte aan een laagdrempelige plek”, zegt Regisseur Jongeren Marit. “Waar ze ongedwongen kunnen vertellen wat ze bezighoudt. Ze zoeken zekerheid. En dat kan in de vorm van een tijdelijke uitkering. Maar voor ons is belangrijk dat ze nadenken over hun toekomst in de vorm van een opleiding of werk.”

Het café, voegt Rosa trajectbegeleider bij het RMC toe, is een plek waar ze een-op-een en contact hebben met mensen die direct antwoord geven. Het hoeft niet via de mail, je wordt niet in de wacht gezet. “Dat schept vanaf het eerste moment een band. En daarna verloopt het contact ook veel makkelijker”. 

  • Elke maandag van 12.00 tot 15.00 uur
  • Wijkcentrum De Koppeling, De Clomp 1904 in Zeist
4 medewerkers van het jongerenteam voor een wand vol graffiti, van links naar rechts Marit Kampjes (Regisseur Jongeren), Rosa van der Voort (trajectbegeleider RMC), Samira El Aamrani (trajectbegeleider RMC) en Christian Slagter (Regisseur Jongeren)
Op de foto het jongerenteam van de RSD en RMC, van links naar rechts Marit Kampjes (Regisseur Jongeren), Rosa van der Voort (trajectbegeleider RMC), Samira El Aamrani (trajectbegeleider RMC) en Christian Slagter (Regisseur Jongeren)
Naar overzicht nieuwsberichten