Expositie en bijeenkomsten over verduurzaming monumenten

Categorieën

  • Milieu en Energie

Isoleren van monumenten is regelmatig een uitdaging. Maar er is soms ook meer mogelijk dan monumenteigenaren denken. Om hen daarover nader te informeren, hebben wij een expositie opgesteld in het gemeentehuis. Ook houden we 3 bijeenkomsten over verduurzaming van monumenten.

Expositie

De expositie is van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Deze is te zien in de publiekshal van het gemeentehuis, van maandag 5 tot en met donderdag 29 juni, op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur. In de expositie wordt informatie aangeboden over wat er kan en hoe dat in zijn werk gaat, zowel in tekst, beeld als video. Denk aan mogelijkheden voor isoleren, ventileren, verwarmen en opwekken van energie. De expositie helpt monumenteigenaren, maar is ook interessant voor eigenaren van oude of historische panden die geen monumentale status hebben.

Workshop voor gevorderden 

Mogelijk heeft u al stappen ondernomen om uw huis te isoleren, aardgasvrij te worden of duurzame energie op te wekken. U heeft bijvoorbeeld een zelfscan of dumoscan gedaan, of heeft u zich laten informeren via Mijn Groene Huis of een andere instantie. En toch loopt u nog ergens vast. Dan is deze workshop, gegeven door De Groene Grachten mogelijk iets voor ú. 

  • 21 juni, 16.00 tot 18.00 uur
  • In het gemeentehuis

U kunt zich tot en met 14 juni aanmelden.

Bijeenkomst voor beginners

Mogelijk staat u nog aan het begin van het verduurzamen van uw monument. Dan is het de moeite waard deze bijeenkomst te bezoeken. U krijgt een presentatie van De Groene Grachten en een presentatie over wat de gemeentelijke lijn is, wat betreft het verduurzamen van monumenten. Ook vertellen we u hoe wij eigenaren verder informeren.

  • 21 juni, 19.30 tot 21.45 uur
  • In het gemeentehuis

U kunt zich tot en met 14 juni aanmelden.

Bijeenkomst over financieringsmogelijkheden

Wilt u meer weten over manieren waarop u het verduurzamen van uw monument kunt financieren? Bezoek dan zeker deze bijeenkomst. U krijgt informatie van een deskundige van het Nationaal Restauratiefonds.

  • 26 juni, 20.00 tot 22.00 uur
  • In de raadszaal van het gemeentehuis

U kunt zich tot en met 14 juni aanmelden.