Flat Kerckebosch nu echt van aardgas af

Categorie├źn

  • Milieu en Energie

De verduurzaming van flat Kerckebosch aan de Prinses Marijkelaan is afgerond. De flat, met 65 appartementen van particuliere eigenaren, is nu aardgasvrij. En dankzij de 390 zonnepanelen op het dak, wekken de bewoners nu deels hun eigen energie op. 

Frank Taal van de vereniging van eigenaren is enthousiast: "De bewoners zijn blij dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over de hoge energieprijzen. Dat is natuurlijk heel fijn."

Benieuwd

De flat heeft ook een nieuwe, isolerende gevel gekregen. Frank: "Daardoor ziet de flat eruit als nieuw, het is prachtig geworden! Ook merken bewoners dat de luchtkwaliteit enorm is verbeterd, nu de lucht wordt gefilterd via het systeem voor warmteterugwinning (wtw-systeem). Deze manier van ventileren zorgt continu voor verse lucht. In de oude situatie regelden we dit zelf via ramen en roosters, maar dat werkt gewoon minder goed. Wat ook opvalt, is dat we nu nog minder horen van het geluid buiten de flat. De isolatie heeft niet alleen effect op de warmte, maar ook op het geluid. Het wooncomfort is enorm verbeterd."

De komende winter zal blijken of de isolatie en nieuwe manier van verwarmen werken zoals is bedoeld. Frank maakt zich geen zorgen: "Ik heb er alle vertrouwen in, maar ik ben uiteraard wel benieuwd!"

Waardevol

De gemeente Zeist en de provincie Utrecht hielpen met een innovatiesubsidie dit vernieuwende project mede mogelijk te maken. Wethouder Wouter Catsburg: "De woningeigenaren geven hier een prachtig voorbeeld van wat er mogelijk is. We vinden de kennis en ervaring die hier wordt opgedaan, heel waardevol voor andere appartementsgebouwen."

Mijn Groene Huis

Bent u lid van een vereniging van eigenaren (VvE)? Wilt u, of uw VvE, meer weten over de mogelijkheden voor het isoleren of aardgasvrij maken van uw appartementencomplex? Neem dan contact met Bert van Egdom van Mijn Groene Huis: bertvanegdom@mijngroenehuis.nu.