Gemeente Zeist bezoekt vriendschapsstad Berkane

Categorieën

  • Overig

Van dinsdag 23 tot vrijdag 26 mei bezoekt een delegatie uit de gemeente de vriendschapsstad Berkane in Marokko. Sinds 2004 zijn de gemeenten Zeist en Berkane geïnteresseerd in elkaars cultuur, tradities en samenleving. De gemeente telt 3.500 inwoners met een Marokkaanse achtergrond waarvan een aantal ook met roots uit Berkane. 

Werkbezoek

Tijdens het werkbezoek staan de thema’s zorg en welzijn, onderwijs en sport centraal. De gemeente wil met het bezoek aan Berkane de vriendschap verdiepen op de genoemde thema’s. Burgemeester Koos Janssen: “Het is juist de diversiteit in cultuur en samenleving die ons verbindt. De verschillen in elkaars cultuur, samenleving en aanpak zijn leerzaam. We zien het, we spreken erover en worden er wijzer van. We zetten ons in om elkaar blijvend te inspireren op onderwerpen en te leren van elkaar.”

De delegatie die naar Berkane gaat, bestaat uit burgemeester Koos Janssen en zijn vrouw, wethouder Laura Hoogstraten, 5 raadsleden, een docent van het Jordan Montessori Lyceum, MeanderOmnium en 3 ambtenaren van de gemeente. De divers samengestelde delegatie past bij de thema’s die centraal staan en de verbreding van het contact tussen de gemeenten over en weer.

Berkane

Berkane ligt in het Noord-Oosten van Marokko, aan de voet van het Rifgebergte, vlak bij de Algerijnse grens en de Middellandse Zee. De vriendschapsband met Berkane bestaat inmiddels 19 jaar.