Gezondheidscafé van start in Vollenhove

Categorieën

  • Leefomgeving

In Vollenhove start woensdag 5 oktober het Gezondheidscafé. In het Gezondheidscafé kunnen buurtbewoners van Vollenhove wekelijks in gesprek met professionals en vrijwillige gezondheidscoaches over onderwerpen die bijdragen aan een gezond leven. Zoals gezond eten, meer bewegen, stress verminderen, geldzorgen en sociaal contact.

Doel is mensen te helpen om een gezonde leefstijl te ontwikkelen, zodat ze mentaal en fysiek sterker worden. Met als uitgangspunt: samen nadenken over de eigen gezondheid, een plan maken en stappen zetten.

Officiële opening

  • Datum: woensdag 5 oktober 2022
  • Tijd: 15.30 uur
  • Plaats: Wijkcentrum ’t Volle Hof, Laan van Vollenhove 12 B in Zeist

Onderdeel van buurtaanpak Vollenhove Vooruit

Het Gezondheidscafé is onderdeel van de buurtaanpak Vollenhove Vooruit. In deze aanpak werken partners uit het medisch en sociaal domein samen aan gezondheidsprojecten in de buurt. In het Gezondsheidscafé zijn de krachten gebundeld van huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, Sportief Zeist, GGD, Wijkinloophuis Vollenhove, Sociaal Team en speciaal hiervoor opgeleide vrijwillige gezondheidscoaches.

Iedere woensdagmiddag

Het Gezondheidscafé wordt iedere woensdag gehouden in wijkcentrum ’t Volle Hof in Vollenhove, van 13.30 tot 15.30 uur. Iedereen die wil, kan gewoon binnenlopen. Koffie en thee staan klaar.