Gratis activiteit voor minima

Onze gemeente biedt inwoners met een laag inkomen een gratis activiteit aan. Zwemmen, naar de film of Jungle Gemz bezoeken: er is voor ieder wat wils. Wij willen na een lange periode met beperkingen, inwoners waar nodig ondersteunen. Ook als het gaat om broodnodige ontspanning.

De periode waarin gebruik kan worden gemaakt van de gratis activiteit is verlengd tot 1 januari 2022.

Voucher

De voucher(s) voor het gratis uitje wordt per brief verzonden. Iedereen die voor 1 juli kwijtschelding van gemeentelijke belastingen bij BghU heeft aangevraagd en hier recht op heeft, ontvangt deze brief in de periode juli tot en met oktober.

Bij de brief zitten één of meerdere vouchercodes. Het aantal codes hangt af van het aantal bewoners; elke bewoner op het adres krijgt één code. Deze codes zijn uniek en kunnen maar één keer worden gebruikt. 

Meer informatie over de activiteiten waarvoor u de voucher kunt gebruiken.

Wethouder Fluitman: "Tijd om te genieten."

Wethouder Marcel Fluitman: “Na een lang en moeilijk jaar kijkt iedereen uit naar de vakantietijd. Tijd om te genieten van buiten zijn, reizen, uitjes en samen zijn. Een dagje uit is een welkome onderbreking na zo’n lastige tijd waarin weinig kon. Maar een middagje naar de film of het zwembad, de kinderen lekker laten ravotten bij Jungle Gemz of Lobbus, is niet voor iedereen weggelegd. Daarom bieden we mensen met een laag inkomen in Zeist een extraatje om zo’n uitje toch te kunnen beleven.”

Minimaboekje

Het is belangrijk dat inwoners met een laag inkomen kunnen meedoen in de samenleving. Daarom zijn er verschillende regelingen die extra ondersteuning bieden. Ook zijn er veel (vrijwilligers-)organisaties, zoals de Sociaal Raadslieden en het Wegwijscafé, die inwoners met een kleine beurs op verschillende manieren gratis helpen. Een compleet overzicht van de regelingen en organisaties staat in het boekje ‘Ik heb een laag inkomen’ (pdf, 164 KB).

Het boekje is ook kosteloos te bestellen via zeist@zeist.nl of het vijfcijferige telefoonnummer 14 030

Naar overzicht nieuwsberichten