Help een dorpsgenoot Onder de Pannen

Categorie├źn

  • Leefomgeving

Mensen komen met regelmaat op straat te staan bij schulden of na een scheiding. Ze hebben geen psychiatrische problemen of verslaving, maar kunnen simpelweg geen woning vinden op de woonmarkt of via vrienden, familie en bekenden.

Zo accepteert de stiefvader van Ruben (19) zijn geaardheid niet, hij mag niet meer thuiskomen. Hij woont nu tijdelijk bij een klasgenoot, dan weer even bij een voetbalvriend. Marie (48) verloor haar grootste opdrachtgever tijdens de pandemie. Ze kon daardoor haar particuliere huurwoning niet meer betalen en slaapt nu bij verschillende kennissen op de bank. 

Gemeente Zeist doet nu mee aan het project Onder de Pannen, om deze mensen tijdelijk aan onderdak te helpen. Via Onder de Pannen kunnen mensen die een kamer in hun huis over hebben, deze kamer onderverhuren aan een dorpsgenoot.

Geen vergunning nodig

Of u nu een koophuis hebt of een huurhuis, een uitkering of een baan, iedereen kan ruimte verhuren via Onder de Pannen. Doordat woningcorporaties, de Regionale Sociale Dienst, gemeente en andere partijen binnen dit project afspraken hebben gemaakt, kan iedereen die een kamer ter beschikking heeft, zich aanmelden als verhuurder voor Onder de Pannen. U heeft geen vergunning nodig voor deze onderhuur. U wordt niet gekort op uw eventuele uitkering of huurtoeslag. De verhuur is helemaal binnen de regels.

De Tussenvoorziening

In Zeist voert De Tussenvoorziening dit project uit. Deze organisatie koppelt mensen die een kamer over hebben, aan dorpsgenoten die onderdak zoeken. De Tussenvoorziening bekijkt samen met u wat voor soort huurder het beste bij u past.

Onderdepannen.nl

Kijk op onderdepannen.nl als u een kamer over heeft of voor meer informatie.