Interactief theater voor ouders van tieners in Zeist

Categorieën

  • Zorg en Sport

Op woensdag 5 juni zijn ouders en opvoeders van tieners in Zeist van harte welkom voor de speciale ouderavond ‘In gesprek’. Een interactieve avond over in contact blijven met uw kind/kinderen, ook als ze even niet zo lekker in hun vel zitten. 

De bijeenkomst is één van de activiteiten die plaatsvinden in de week van de mentale gezondheid, van 3 tot 8 juni. En vormt onderdeel van een langere campagne die de gemeente samen met de GGD regio Utrecht en het voortgezet onderwijs in Zeist voert, om de mentale veerkracht van jongeren te ondersteunen. De ouderavond zal gedurende het jaar ook worden aangeboden door middelbare scholen in Zeist.

Ouderavond ‘In gesprek’

  • Woensdag 5 juni van 19.30 tot 21.30 uur
  • Theater De Klinker (Markt 1, Zeist)
  • Voor ouders en mede-opvoeders van alle leerlingen in het voortgezet onderwijs
  • Aanmelden via zorg4zeist.nl/ouderavond-in-gesprek (vol = vol)

Praten met tieners kan uitdagend zijn. Hoe blijft u in contact met uw kind als die alleen met zichzelf bezig is? Zich heel onzeker voelt of zich eenzaam voelt en in zijn of haar schulp kruipt? Of u ziet dat uw kind erg veel stress ervaart door bijvoorbeeld een hoog ervaren prestatiedruk. U wilt graag dat uw kind zélf bedenkt wat helpt en hier zelf mee om leert gaan. Maar hoe kunt u hier als ouder bij ondersteunen? Maatschappelijk theater ‘In Gesprek’ biedt aanknopingspunten voor actief in gesprek zijn met uw kind en uw kind aan het denken zetten. Ouders en mede-opvoeders van leerlingen in álle leerjaren van de middelbare school zijn op deze ouderavond van harte welkom. Naast deze ouderavond voor de hele gemeente bieden ook een groot aantal voortgezet onderwijs scholen in Zeist gedurende het jaar een ouderavond aan met dit thema.

Angèle Welting, wethouder jeugd en onderwijs van de gemeente Zeist: “Hoe mooi zou het zijn wanneer het normaal is om over mentale gezondheid een open gesprek te voeren met elkaar, in goede en in mindere periodes? Jongeren met hun ouders, maar ook onderling. Als moeder van twee pubers weet ik hoe lastig het is hierover het gesprek aan te gaan met je kinderen. Deze ouderavond geeft handvatten voor dit gesprek.”

Week van de Mentale Gezondheid

Factoren zoals faalangst, prestatiedruk, negatief zelfbeeld, ruzie thuis en buiten de groep vallen beïnvloeden de mentale gezondheid van jongeren. Tijdens de Week van de Mentale Gezondheid, van 3 tot 8 juni, besteden we extra aandacht aan dit onderwerp, net als veel organisaties die met jongeren werken. Zo vinden er activiteiten in het kader van mentale gezondheid voor en door jongeren plaats door (online) jongerenwerk Epic Youth en Meander Omnium.