Joyce Langenacker geïnstalleerd als burgemeester van gemeente Zeist

Categorieën

  • Bestuur

Onder grote belangstelling is mevrouw Joyce Langenacker (54) tijdens de raadsvergadering geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Zeist. Communicatief, benaderbaar en energiek. Met die woorden is zij misschien wel het beste te beschrijven. Tijdens de openbare bijzondere raadsvergadering op dinsdagavond 30 januari in de raadzaal was voelbaar hoeveel vertrouwen er is in haar bijdrage aan de gemeente Zeist. 

Burgemeester Langenacker keek uit naar dit moment: “Met veel trots en enthousiasme treed ik aan als nieuwe burgemeester van Zeist. Wat een eer en wat heb ik naar dit moment uitgekeken. Ik kan niet wachten om mij voor u en deze prachtige gemeente in te zetten en de gemeente Zeist samen nog mooier te maken. Ik kijk er dan ook naar uit om de gemeente Zeist en de mensen beter te leren kennen”.

De beëdiging van burgemeester Langenacker werd gedaan door de commissaris van de Koning, de heer Hans Oosters. Hij feliciteerde haar met het mooie ambt. Naast de commissaris van de Koning heette ook de plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad, Dick van Ginkel, haar van harte welkom en werd ze toegesproken door locoburgemeester Laura Hoogstraten: “Met veel trots en volle overtuiging heeft Zeist voor burgemeester Langenacker gekozen. Niet alleen vanwege haar bestuurlijke ervaring en affiniteit met het openbaar bestuur, maar vooral vanwege haar vermogen om te verbinden en ieders belang, rol en verhouding in het oog te hebben en te houden.”

De komende periode staat in het teken van ontmoeten en kennismaken met onder andere de gemeenteraad, inwoners, ondernemers, verenigingen, maatschappelijke organisaties, wethouders en collega’s. De avond werd afgesloten met een receptie, waar veel mensen burgemeester Langenacker met een handdruk welkom heette.