Lintjesregen verrast 11 Zeistenaren

Op maandag 26 april reikt burgemeester Koos Janssen in aparte ceremonies Koninklijke onderscheidingen uit aan 11 Zeistenaren. Deze inwoners zijn van grote betekenis voor de samenleving en worden daarvoor koninklijk bedankt en geëerd.

De 10 losse ceremonies in de Trouwzaal van het gemeentehuis in Zeist zijn per livestream te volgen voor vrienden en familie. Zo kunnen zij toch getuige zijn van deze bijzondere “lintjesregen”. Iedere ceremonie wordt opgeluisterd met een persoonlijke toespraak van de burgemeester, muzikale omlijsting door violiste Myrthe van de Weetering en een foto op het met bloemen versierde bordes. Ook wordt er bij alle decorandi taart thuisbezorgd namens de gemeente Zeist.

Elk jaar worden inwoners voorgedragen voor deze eervolle onderscheidingen. Deze zijn daarmee een blijk van waardering vanuit de samenleving.

Dit jaar worden de volgende personen geëerd:

 1. De heer  W.R. Willigenburg, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
  Voor zijn verdiensten als buurtpastor in Zeist-Oost en als oprichter van de vrijwilligershulpcentrale Stichting Hulp in Praktijk, Stichting Act Foundation én Buurtvrij Zeist
 2. De heer H.M. van Dijk, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  Voor zijn inzet bij Parochie Sint Jan de Doper (Dijnselburg), de Josephclub van de Sint Maarten Parochie, Stichting Wereldwinkel Zeist, Stichting De Weggeefwinkel en Werkgroep Gemeente Zeist Fairtrade.
 3. De heer G. Verbeek, Lid in de Orde van Oranje-Nassau (NB is een echtpaar)
  Voor zijn langdurige verdiensten voor Stichting De Paraplu, o.a. als penningmeester
 4. Mevrouw G.H.B.L. Verbeek-Steers, Lid in de Orde van Oranje-Nassau (NB is een echtpaar)
  Voor haar langdurige verdiensten (50 jaar) als activiteitenbegeleidster bij Stichting De Paraplu
 5. Mevrouw Y.C. Hogenkamp, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  Voor ruim 40 jaar vrijwilligerschap bij de Oosterkerk en haar inzet bij het Interkerkelijk koor Le Shaddai en Stichting Steun Christelijk Onderwijs in Zeist.
 6. Mevrouw F.C. Pos-Westerhoff, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  Voor haar decennialange bijdragen aan de interkerkelijke vrouwen bijbelkring,  Stichting Goed Nieuws Karavaan, Christelijk kinderkoor Siloam, Christelijke boekwinkel Logos, de Evangelie Gemeente Zeist, het Open Huis van de Citadel en Christelijke zangvereniging De Lichtdragers.
 7. Mevrouw E.D. van Veldhuijzen-van de Weerd, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  Voor haar inzet als vrijwilliger en diaken bij de Evangelie Gemeente Zeist en haar bijdrage aan het Open Huis van de Citadel in Zeist
 8. De heer J.T.J. de Heij, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  Voor ruim 50 jaar inzet bij het Rode Kruis, o.a. afdeling Zeist en voor de oprichting van en docentschap bij Stichting Vast is Beter
 9. Mevrouw R.A. Harff-Niekerk, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  Voor haar inzet en initiatieven bij Floralia Vereniging Driebergen en Stichting Drieflora
 10. Mevrouw M.H. Scheltens-Teurlings, Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  Voor haar bijdragen aan Stichting hippisch therapeutisch centrum Prinses Maxima Manege in Den Dolder
 11. De heer professor J.C.M. Smeekens, Officier in de Orde van Oranje-Nassau
  Voor zijn verdiensten als moleculair plantenfysioloog en -nationale en internationale- inzet voor maatschappelijke acceptatie van biotechnologie
Naar overzicht nieuwsberichten