Nieuwe kinderburgemeester Ava Latul gekozen

Categorieën

  • Bestuur

Ava Latul is donderdag 20 juni door de jury gekozen als nieuwe kinderburgemeester van gemeente Zeist. Ze neemt vanaf 10 september 2024 het stokje voor de komende twee jaar over van Yehailey Adawde.

Sollicitiatiegesprek met burgemeester

Er zijn 15 kinderen die zich kandidaat hebben gesteld als nieuwe kinderburgemeester van gemeente Zeist. Donderdag 20 juni was de selectiemiddag in de raadszaal van het gemeentehuis. De kandidaten hebben in 2 rondes gesprekken gevoerd met de jury, bestaande uit onze huidige kinderburgemeester Yehailey Adawde, burgemeester Joyce Langenacker en de adviseur van de kinderburgemeester. Voor de jury was het indrukwekkend om te zien hoe goed de kinderen zichzelf presenteerden in hun eerste sollicitatiegesprek.

Ava is gekozen

Ava is door de jury gekozen als nieuwe kinderburgemeester. Haar enthousiasme, vele ideeën en het gemak waarmee ze de gesprekken voerde heeft de jury overtuigd van deze keuze.

“Wat bijzonder om te zien hoeveel kinderen hun stem willen laten horen namens alle kinderen in gemeente Zeist,” reageert burgemeester Langenacker. “Het is zo belangrijk dat kinderen worden gehoord. Ik heb vertrouwen dat Ava met haar enthousiasme de stem van kinderen in Zeist zal vertegenwoordigen.”

Ava gaat naar school op Het Spoor in Zeist. Ze wordt 10 september 2024 tijdens de raadsvergadering officieel beëdigd.