Nieuwe kinderburgemeester Yehailey Adawde beëdigd

Categorieën

  • Bestuur

Yehailey Adawde is dinsdag 6 september tijdens de raadsvergadering door burgemeester Koos Janssen beëdigd tot kinderburgemeester van de gemeente Zeist. Zij neemt het stokje voor de komende 2 jaar over van Sebastian van Dijk.

De 9-jarige Yehailey sprak in het bijzijn van haar klas van bassischool CBS De Wegwijzer de raad toe. “Ik kijk er naar uit om samen met mijn klas de kinderen van de gemeente Zeist een stem te geven.” Haar voorganger Sebastian bedankte de raad en burgemeester Koos Janssen voor de afgelopen 2 jaar en had nog een tip voor zijn opvolger: “Werk hard om de dromen van de Zeister kinderen waar te maken.”

Burgemeester Koos Janssen bedankte Sebastian voor de fijne samenwerking en zijn verdiensten. “Het thema ‘pesten’ heb jij op de kaart gezet. Veel kinderen heb je zover weten te krijgen om te praten met elkaar over wat het is, en hoe we met elkaar kunnen afspreken om pesten te voorkomen.”

Koos Janssen wenste Yehailey veel succes. “Er waren veel kandidaten en we hebben goede gesprekken gevoerd, en ik weet zeker dat we de juiste kinderburgemeester hebben benoemd. Zet hem op, ik kijk uit naar de samenwerking.”