Prokkelstages prikkelen, ook tijdens corona!

groep mensen tijdens presentatie

Elk jaar in juni kunnen kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt een ‘prokkelstage’ lopen. Vanwege corona werden deze stages, na overleg met de werkgevers en kandidaten, uitgesteld naar
het najaar. “We hadden zo’n mooi aanbod, dat het jammer was er niets mee te doen”, aldus Katherina Casse van Samen voor Zeist.

Met aanpassingen en mondkapjes is nog veel mogelijk. Op de afdeling housekeeping van Hotel Restaurant Oud London helpen leerlingen van VSO Meerklank kamers schoonmaken. En bij bibliotheek Idea nemen ze boeken in uit de brievenbus, schonen ze de reserveringskast op, scannen ze boeken en zoeken ze reserveringen op.

De prokkelstages blijven spannend voor de kandidaten. Katherina: “Zo draaide een kandidaat van Abrona mee met de groep vrouwen bij Creatief Herstel. Mooi, leerzaam en soms confronterend. De fijne sfeer bij Creatief Herstel droeg bij aan een positieve ervaring.” Bij Accoladezorggroep assisteerde een kandidate vanuit Reinaerde een middag bij het bloemschikken voor de ouderen. Katherina: “Ze liet zich niet uit het veld slaan door de kritische blik van een oude dame: ‘gewoon overnieuw beginnen, zoals u het wilt hebben!’. Ook Bakker Albert had zijn deuren geopend voor een kandidaat en realiseert zich weer hoe bijzonder het is dat wij dingen ‘gewoon’ kunnen.”

Katherina is blij dat werkgevers óók in coronatijd kandidaten de kans bieden om ervaring op te doen. “We leren allemaal van deze ontmoetingen, zo verrassend en leerzaam voor alle partijen! Hard nodig voor een participatie-samenleving.”

Naar overzicht nieuwsberichten