Samen zijn wij Zeist

Corona raakt ons allemaal. Het is geen gemakkelijke tijd. Gelukkig gaat het de goede kant uit en ontstaat er ruimte om vooruit te kijken. En ook om even achterom te kijken. Wat is er veranderd het afgelopen jaar? Laten we inspiratie vinden in de veranderingen, die deze tijd met zich meebrengt.

De gezelligheid verdween

Miel Roelofs zittend aan tafel in haar woonkamer

“Het afgelopen jaar is voor mij de gezelligheid verdwenen. Ik was actief met het organiseren van dagtochten voor de Algemene Seniorenvereniging. Dat leverde gezellige contacten op. En ook het maandelijks dineren en lunchen met de Seniorenvereniging en de maandelijkse 5 km wandelingen  waren heel fijn. Gelukkig zijn de mensen die ik tegenkom wel veel vriendelijker en behulpzamer. Nu er steeds meer mag, zal de gezelligheid ook vast terugkomen.”

Miel Roelofs -  90-plus lid Algemene Seniorenvereniging Zeist

Het is belangrijk om contact te houden

Jort Driegen zittend op het trapje voor een gebouw

“Er was weinig zekerheid in deze coronatijd. De ene week was ik nog hard aan het werk in de horeca en de week daarna zaten we allemaal weer thuis, op de bank. Ook zag ik mijn vrienden en familie een stuk minder. Ik heb gemerkt dat het toch belangrijk blijft om contact met ze te houden. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor elkaar.”

Jort Driegen - Lid Jongerenraad

Verandering is ook verbinding

Martine Oudshoorn-Scholte staand op de stoep voor mannen die een huisbieb plaatsen

“Het samenwerken, samenleven en samen zijn stonden het afgelopen jaar onder druk. Tegelijkertijd  heb ik nog nooit zoveel verbinding gevoeld in het dorp. Samen met DenDolder.nl en Reinaerde  hebben we zeven Buurtbiebs in Den Dolder geplaatst voor de bewoners. Ze kunnen daar naar boeken snuffelen, samen boeken delen en het dorp weer op een andere manier leren kennen.  Verandering is ook verbinding!”

Martine Oudshoorn-Scholte - Team DenDolder.nl

Menselijk contact is onze bestaansbron

Gertjaap Kardol zittend in zijn stoel in de woonkamer

“In deze lastige tijd ben ik me weer meer bewust geworden van hetgeen ik mis; het menselijke contact. Dat is onze bestaansbron. Ik vind het zorgelijk dat de maatschappij in bubbels wordt ingericht. Corona heeft dat verergerd. Steeds meer mensen blijven hangen in die ‘veilige’ bubbel en missen daardoor live contact. Dat vervreemdt, polariseert en maakt ongelukkig. Durven wij onze bubbels te verlaten en de ander te ontmoeten?”

Gertjaap Kardol - Pastor

Naar overzicht nieuwsberichten