Twee snellaadpunten in Vollenhove

Categorieën

  • Milieu en Energie

De eerste openbare snellaadpaal in de gemeente is een feit. Aan de Laan van Vollenhove, bij winkelcentrum Vollenhove, kunnen 2 auto’s tegelijk snel laden. Bij een snellaadpaal gaat het laden van een auto 8 keer sneller dan normaal. 

Meer op komst

De snellaadpaal is beschikbaar voor iedereen. Om voorbereid te zijn op de groei van het aantal elektrische auto’s, zijn we bezig om meer plekken voor openbare snellaadpalen aan te wijzen. Wanneer, waar en hoeveel is op dit moment nog niet te zeggen. We doen dit in afstemming met andere gemeenten in de regio, zodat op termijn een dekkend snellaadnetwerk ontstaat.

Naast snellaadpalen werken we ook actief aan het plaatsen van gewone openbare laadpunten. Daarvan zijn er in de gemeente inmiddels ongeveer 450 (225 laadpalen met elk 2 laadpunten). Het doel is om in 2030 ongeveer 1.400 openbare laadpunten te hebben staan.

Een laadplek is geen parkeerplek

Bij elke openbare laadpaal kunnen 2 auto’s tegelijk opgeladen worden. De bedoeling is, dat de eigenaar zijn auto binnen 2 uur na het laden weer weghaalt, tenzij het nacht is (23.00 tot 9.00 uur). Een laadplek is dus geen parkeerplek.