Voorlichting over duurzame energie in Zeist krijgt impuls

Categorieën

  • Milieu en Energie

Inwoners krijgen in het eerste kwartaal van 2024 een demonstratieruimte over duurzame energie om de hoek. In deze demonstratieruimte worden oplossingen rond isolatie en duurzame energie getoond. Ook kunnen inwoners en monumenteigenaren er onafhankelijke voorlichting over deze oplossingen krijgen. Wat er te zien zal zijn, varieert van warmtepompen tot isolatiemateriaal en van infraroodpanelen tot radiatorventilatoren.

In deze demonstratieruimte met de naam ‘Grijs Naar Groen’ gaat ook het Zeister energieloket Mijn Groene Huis een rol spelen. Beide zullen samen onderdak vinden in een nieuwe locatie aan de Slotlaan 279. Door de samenwerking zal de nieuwe locatie vaker open zijn dan het huidige Energiecentrum van Mijn Groene Huis op de Slotlaan 300.

De demonstratieruimte Grijs Naar Groen staat nu nog in Houten. Vanuit deze plek krijgen inwoners van Bunnik, Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug en Houten al jarenlang onafhankelijke voorlichting over isolatie en duurzame energie. Wij nemen nu ook een deel van de financiering op ons, waardoor ook inwoners van de gemeente Zeist gebruik kunnen maken van de diensten van Grijs Naar Groen. Gemeente Zeist financiert ook Mijn Groene Huis.

De openingsdatum van de nieuwe locatie wordt in het 1e kwartaal bekendgemaakt. 

Inwoners kunnen voorlopig nog voor informatie en advies terecht op Slotlaan 300, het huidige Energiecentrum van Mijn Groene Huis.