Samenstelling rekenkamer

De Rekenkamer Zeist bestaat uit 4 leden en een ambtelijk secretaris:

  • 2 leden die geen binding hebben met de gemeentelijke organisatie. Zij brengen ieder hun eigen vakkennis in
  • 2 raadsleden die voor de duur van de raadsperiode zitting hebben in de rekenkamer
  • een ambtelijk secretaris

De griffier is als adviseur verbonden aan de rekenkamer. Uniek in Zeist is de mogelijkheid voor burgers om bij speciale onderzoeken als wisselspeler (pdf, 101 kB) voor een bepaalde periode lid te zijn van de commissie. Ook raadsleden kunnen wisselspeler zijn. Bent u inwoner van Zeist en heeft u interesse in een rol als wisselspeler? Dan horen we graag van u via rekenkamer@zeist.nl.

Leden rekenkamercommissie

  • Robert Elenbaas
  • Daniëlle Fictorie
  • Ans Pereboom
  • Pieter Verolme

Wie ben je?

Ik ben Robert Elenbaas, 64 jaar, onafhankelijk lid van de rekenkamer en plaatsvervangend voorzitter. Daarnaast werk ik als zelfstandig organisatieadviseur en werk ik samen met mijn broer Peter die een heel succesvolle (lucht) fotograaf is. Ook ben ik voorzitter van de rekenkamer van Hilversum. Ik heb gelukkig ook nog veel tijd over om aan mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen te besteden en aan mijn andere hobby’s, zoals tennissen en pianospelen.

Wat vind je leuk aan het werk van de rekenkamer?

Ik vind het leuk dat ik de jarenlang in mijn werk opgedane kennis en ervaring kan gebruiken om iets in de gemeente bij te dragen. Mooi daarbij zijn onder meer het doen van onderzoek, scherp en analytisch bezig zijn en het maken van goed leesbare rapporten met zinvolle aanbevelingen. Daarnaast is de rekenkamer een team van prettige mensen met verschillende achtergronden en inzichten waardoor ik iedere keer weer iets opsteek en mijn beeld kan aanscherpen.  

Leuk weetje over jezelf

Ik ben toernooileider van een groot tennistoernooi in Hilversum (het Gooiland Open) waar spelers tot de subtop van Nederland aan meedoen. Ik heb ook mijn tennistrainerslicentie nog.

Social media

Wie ben je?

Ik ben Daniëlle Fictorie. Ik woon in Utrecht en werk in Den Haag als senior financieel adviseur bij het ministerie van Defensie. Mijn vrije tijd breng ik graag met vrienden door; op het terras of door samen te eten. Ik reis veel: stedentrips in Europa en langere reizen naar Midden- en Zuid-Amerika zijn favoriet.

Wat vind je leuk aan het werk van de rekenkamer?

Ik vind het belangrijk dat er een Rekenkamer is, als onafhankelijk orgaan die met een kritische blik kijkt naar hoe de gemeente Zeist werkt. Wordt het belastinggeld op een nuttige en efficiënte manier uitgegeven? Daar draag ik met mijn nieuwsgierigheid, analytisch vermogen en onderzoekservaring graag aan bij! Bovendien leer ik veel van de andere mensen in de Rekenkamer.

Leuk weetje over jezelf

Ik ben dol op pretparken en bezoek ze graag, in binnen- en buitenland. 

Social media

Contact

Heeft u een vraag of een voorstel voor een onderzoeksonderwerp? Dan hoort de Rekenkamer Zeist graag van u! De Rekenkamer Zeist is per mail te bereiken op rekenkamer@zeist.nl. Volg de Rekenkamer ook op Twitter!

U kunt ook bellen met Brenda Bouwhuis-Willems, ambtelijk secretaris, telefoon 14 030.