Stemmen vanuit het buitenland

Wanneer u op de dag van de verkiezingen (tijdelijk) in het buitenland verblijft, dan kunt u toch stemmen voor de Gemeenteraadsverkiezingen en het referendum op 21 maart 2018.

Tijdelijk in het buitenland en nog ingeschreven in Nederlandse gemeente

U bent tijdelijk in het buitenland en u staat nog ingeschreven in een Nederlandse gemeente. U kunt dan stemmen per volmacht. Voor het referendum kunt u ook stemmen per brief.

Stemmen per volmacht

U kunt een andere Nederlandse kiezer voor u machtigen om uw stem uit te brengen. Kijk voor meer informatie bij volmachtbewijs.

Stemmen per brief (alleen mogelijk voor het referendum)

Voor het referendum (dus niet voor de gemeenteraadsverkiezingen) kunt u er ook voor kiezen om uw stem vanuit het buitenland per brief of e-mail uit te brengen. U dient een verzoek hiertoe in bij de gemeente Den Haag. Kijk voor meer informatie hierover op de website van de gemeente Den Haag.

Niet meer ingeschreven in Nederland

U woont in het buitenland en staat niet meer ingeschreven in een Nederlandse gemeente. Dan kunt u toch stemmen voor het referendum door u te laten registreren als kiezer. Dat kunt u tot 6 februari 2018 doen via de website stemmen vanuit het buitenland.