Parkeerboete

In sommige gebieden moet u betalen om te parkeren. Dit heet parkeerbelasting. U betaalt deze belasting bijvoorbeeld bij de parkeerautomaten. Als u geen of te weinig parkeergeld betaalt, dan krijgt u een parkeerbon (naheffingsaanslag). Stadstoezicht schrijft naheffingen en bekeuringen uit.

Let op: ook als de parkeerautomaat uw betaling niet accepteert, mag u niet vrij parkeren. U riskeert een boete. Zoek een andere of parkeerlocatie of parkeerautomaat.

Naheffingsaanslag

Betaalt u niet? Of betaalt u te weinig? Dan kunt u een zogenaamde naheffingsaanslag krijgen. Dit is een naheffing voor de niet-betaalde parkeerbelasting. Heeft u een naheffingsaanslag gehad? U krijgt binnen enkele weken een brief thuisgestuurd. Invordering wordt uitgevoerd door Tobias Fiscaal. Als u het niet eens bent met de naheffingsaanslag, kunt u binnen 6 weken na ontvangst van de originele naheffingsaanslag een bezwaar indienen. U kunt uw bezwaar online indienen.

Beschikking

Er is een verschil tussen een naheffingsaanslag en een beschikking. Een beschikking krijgt u voor een overtreding. Bijvoorbeeld voor te hard rijden, door rood rijden of foutparkeren. U betaalt de beschikking aan het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Bezwaar kunt u online indienen bij het CJIB.