overzichtskaart doorfietsroute traject in Den Dolder

Aanleg doorfietsroute Utrecht-Amersfoort

Categorieën

 • Den Dolder
 • Verkeer

De provincie Utrecht werkt samen met gemeenten aan 7 'doorfietsroutes'. Op zo'n route kunnen fietsers sneller, comfortabeler en veiliger fietsen dan op een normaal fietspad. Dit draagt bij aan de bereikbaarheid van de regio Utrecht.

De doorfietsroute tussen Utrecht en Amersfoort loopt door Den Dolder: vanaf de Fornheselaan door de kern van Den Dolder, via de Paltzerweg-Baarnseweg-Andreas Foxlaan. Wij leggen dit deel van het fietstraject aan. 

Overzichtskaart fietsroute

Uitvoering in fasen

Het deel van de fietsroute dat door Den Dolder loopt, leggen we in fasen aan. Het traject Fornheselaan en de Paltzerweg is al klaar. Hierna volgen de Baarnseweg en de Andreas Foxlaan.

Planning

Op 23 en 30 november presenteren we de (schets)ontwerpen voor het traject Baarnseweg-Andreas Foxlaan aan de omwonenden. De planning voor de aanleg van dit traject is nog niet bekend.

Traject Paltzerweg

De doorfietsroute over de Paltzerweg is aangelegd. Omdat het gaat om een nieuw soort weginrichting zijn gebruikers en bewoners gevraagd hun ervaring te delen. De ervaringen worden tot eind april 2023 verzameld, besproken en vervolgens geëvalueerd. Wilt u ook een ervaring delen? Neem dan contact met ons op.

Traject Baarnseweg en Andreas Foxlaan

Het ontwerp voor het traject Baarnseweg en Andreas Foxlaan werken we nog verder uit.

Informatiebijeenkomsten

Per straat is er een informatiebijeenkomst over de ontwerpen. Deze avonden zijn speciaal bedoeld voor de bewoners en ondernemers van de straat. Zij hebben per post een uitnodiging ontvangen.

 • 23 november: Baarnseweg (gedeelte tussen de kruising Paltzerweg en Dolderseweg);
 • 30 november: Andreas Foxlaan. 

Meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van dit project? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief ‘Aanleg doorfietsroute Utrecht-Amersfoort’. U ontvangt de nieuwsbrief per e-mail.

 1. Vul uw e-mailadres in in het onderstaande veld.
 2. Klik op de groene knop 'Aanmelden'.
 3. Ga daarna naar uw e-mailbox en bevestig uw e-mailadres:
  1. open de e-mail 'Aanleg doorfietsroute Utrecht-Amersfoort': Graag de inschrijving bevestigen' (afzender is zeist@zeist.nl)
  2. klik op de link 'Ja, meld me aan voor deze lijst'