overzichtskaart doorfietsroute traject in Den Dolder

Aanleg doorfietsroute Utrecht-Amersfoort

Categorie├źn

  • Den Dolder

De provincie Utrecht werkt samen met gemeenten aan 7 'doorfietsroutes'. Op zo'n route kunnen fietsers sneller, comfortabeler en veiliger fietsen dan op een normaal fietspad. Dit draagt bij aan de bereikbaarheid van de regio Utrecht.

De doorfietsroute tussen Utrecht en Amersfoort loopt door Den Dolder: vanaf de Fornheselaan door de kern van Den Dolder, via de Paltzerweg-Baarnseweg-Andreas Foxlaan. Wij leggen dit deel van het fietstraject aan. 

Overzichtskaart fietsroute

Uitvoering in fasen

Het deel van de fietsroute dat door Den Dolder loopt, leggen we in fasen aan. Het traject Fornheselaan is al klaar. We zijn nu bezig met de herinrichting van de Paltzerweg. Daarna volgen de Baarnseweg en de Andreas Foxlaan.

Planning

  • maandag 16 mei tot en met medio oktober: traject Paltzerweg
    • start maandag 16 mei: vanaf Tolhuislaan tot en met Baarnseweg
    • start dinsdag 7 juni: vanaf Paltzerweg 161 tot aan Tolhuislaan
    • start maandag 22 augustus: vanaf Baarnseweg tot aan Dolderseweg

De planning voor de aanleg van het traject Baarnseweg-Andreas Foxlaan is nog niet bekend.

Deze planning is onder voorbehoud van wijzigingen.

Traject Paltzerweg

Vanaf medio mei tot en met medio oktober richten we de Paltzerweg - tussen de Dillenburgerlaan en Dolderseweg - opnieuw in. De werkzaamheden voeren we uit in 3 delen.

De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 7.00 en 17.00 uur. Tijdens de bouwvakvakantie wordt er niet gewerkt. Tijdens de hele periode is Paltzerweg afgesloten voor doorgaand verkeer.

Werkzaamheden

1: vanaf Tolhuislaan tot en met Baarnseweg

In deze eerste fase halen we de bestrating eruit en leggen we een regenwaterriool aan. Daarna richten we de straat opnieuw in en brengen we een nieuwe asfaltlaag aan.

2: vanaf Paltzerweg 161 tot Tolhuislaan

In de tweede fase halen we de bestrating eruit, richten we de straat opnieuw in en brengen we een nieuwe asfaltlaag aan.

3: vanaf Baarnseweg tot aan Dolderseweg

In de derde fase halen we de bestrating eruit en leggen we een regenwaterriool aan. Daarna richten we de straat opnieuw in en komt er een bestrating van klinkers.

Bereikbaarheid

Tijdens de hele periode is de Paltzerweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Voor het verkeer is er een omleiding en staan er omleidingsborden. 

Het deel waar gewerkt wordt, sluiten we volledig af voor het verkeer. Hierdoor is het tijdens de werkzaamheden niet altijd mogelijk om met de auto bij uw huis te komen. We zorgen ervoor dat u u uw huis wel altijd te voet kunt bereiken.

Traject Baarnseweg en Andreas Foxlaan

Het ontwerp voor het traject Baarnseweg-Andreas Foxlaan werken we nog verder uit. Als er een voorlopig ontwerp is, dan nodigen we de omwonenden uit voor een bijeenkomst.

De planning voor dit trajectdeel is nog niet bekend.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op via telefooonnummer 14 030 of per email via zeist@zeist.nl.