straatbeeld Griffensteijnselaan

Categorieën

  • Zeist
  • Verkeer

Aanpassing Griffensteijnselaan naar 30 km-weg

Het asfalt van de Griffensteijnselaan is toe aan vervanging. Ook is de laan nog niet ingericht als 30 km-weg. In 2022 gaan we daarom de verharding vervangen en tegelijk de inrichting van de laan aanpassen. Het doel van de aanpassingen is het verlagen van de snelheid van het verkeer.

Reageren

In januari heeft u van ons een brief ontvangen met een toelichting op de herinrichting en een ontwerpvoorstel. Hier heeft u tot en met 4 maart op kunnen reageren.

Inmiddels hebben wij alle feedback op het voorstel verwerkt in een reactienota. Aan de hand van deze reactienota hebben wij het plan op verschillende punten gewijzigd.

Aangepast ontwerp

  • Het parkeren aan de Griffensteijnselaan, tussen de Waterigeweg en de Van Renesselaan, is naar de andere kant gebracht. Dat betekent dat auto’s in dit gedeelte niet meer aan de kant van de woningen geparkeerd gaan worden, maar aan de kant van het water.
  • In het gedeelte Griffensteijnselaan, tussen de Waterigeweg en de Van Renesselaan, komen er 2 drempels in plaatst van 3.
  • In het gedeelte van de Griffensteijnselaan, tussen de Van Renesselaan en de Griftlaan, wordt een slinger in de weg aangelegd. Hierdoor moet verkeer afremmen om de weg te vervolgen.
  • In het gedeelte van de Griffensteijnselaan, tussen de Van Renesselaan en de Griftlaan, komen de groenvakken aan de kant van de woningen verder van de woningen af te liggen, zodat het trottoir voldoende breed blijft.
Aangepast ontwerp Griftlaan (pdf, 1 MB) Aangepast ontwerp Waterigeweg (pdf, 1 MB)

Planning

De komende 3 maanden gaan wij deze tekeningen verder uitwerken tot een uitvoeringstekening en werkomschrijving.

Wij verwachten dat wij begin 2023 kunnen starten met de werkzaamheden.