Categorieën

  • Zeist
  • Verkeer

Aanpassing Griffensteijnselaan naar 30 km/u-weg

Het asfalt van de Griffensteijnselaan is toe aan vervanging. Ook is de laan nog niet ingericht als 30 km/u-weg. Dit jaar gaan we daarom de verharding vervangen en tegelijk de inrichting van de laan aanpassen. Het doel van de aanpassingen is het verlagen van de snelheid van het verkeer.

Aangepast ontwerp

  • Het parkeren aan de Griffensteijnselaan, tussen de Waterigeweg en de Van Renesselaan, is naar de andere kant gebracht. Dat betekent dat auto’s in dit gedeelte niet meer aan de kant van de woningen geparkeerd gaan worden, maar aan de kant van het water.
  • In het gedeelte Griffensteijnselaan, tussen de Waterigeweg en de Van Renesselaan, komen er 2 drempels in plaatst van 3.
  • In het gedeelte van de Griffensteijnselaan, tussen de Van Renesselaan en de Griftlaan, wordt een slinger in de weg aangelegd. Hierdoor moet verkeer afremmen om de weg te vervolgen.
  • In het gedeelte van de Griffensteijnselaan, tussen de Van Renesselaan en de Griftlaan, komen de groenvakken aan de kant van de woningen verder van de woningen af te liggen, zodat het trottoir voldoende breed blijft.

Planning

De werkzaamheden starten in januari en duren tot de tweede week van juli. De werkzaamheden worden uitgevoerd in 5 fases. Wanneer er een fase is afgerond, starten we bij de volgende fase. Zo willen we snel werken en de overlast beperken. We starten vanaf de rotonde Griffensteijnselaan - Griftlaan en werken naar de Waterigeweg.

Deze planning is onder voorbehoud van wijzigingen.

Bij wijzigingen van de planning informeren wij de bewoners.

Bereikbaarheid straat en woningen

De omleidingsroute zal voor de start van de werkzaamheden worden aangegeven met borden. Wanneer een fase start krijgen bewoners een brief met aanvullende informatie over de fase waarin hun woning of bedrijf zich bevindt. Hierin staat meer over de planning en uitvoering. Ook leggen we hierin meer uit over de bereikbaarheid van de woning maar ook waar de huisvuilcontainers aan kan bieden.