impressie nieuwe voorkant gebouw

Godfried van Seijstlaan kantoortransformatie

Aan de Godfried van Seijstlaan 31-63 staat het bedrijven- en kantoorgebouw 'Seijster Center'. De eigenaar heeft plannen om het gebouw gedeeltelijk te veranderen in 77 huurappartementen.

De plannen voor het gebouw

Het pand aan de Godfried van Seijstlaan staat gedeeltelijk leeg. De eigenaar wil het pand gedeeltelijk verbouwen tot 77 huurwoningen:

  • 27 sociale huurwoningen;
  • 42 middeldure huurwoningen;
  • 8 dure huurwoningen.

De eerste verdieping zal helemaal omgebouwd worden tot 60 appartementen. Op de begane grond komen 17 appartementen. De bestaande bedrijven, kantoren en de sportschool blijven op de begane grond.

Procedure omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning voor de verbouwing is in 2019 verleend. Tegen het plan is beroep ingesteld bij de rechtbank. Ook is er een verzoek gedaan om een voorlopige voorziening. In november 2019 heeft de rechter de voorlopige voorziening afgewezen en het beroep ongegrond verklaard.

Net op de deadline van de termijn om beroep in te dienen ontving de rechtbank nóg een beroepschrift ontvangen. Ook dat beroepsschrift is eind december 2020 ongegrond verklaard.

Tegen de uitspraak van de rechter kan binnen 6 weken hoger beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Start sloopwerkzaamheden

Ondanks dat de omgevingsvergunning nog niet onherroepelijk is, is de eigenaar al wel met de sloopwerkzaamheden van de bovenverdieping gestart.

Meer informatie

Bouwplan en werkzaamheden

Heeft u vragen over het bouwplan of over de werkzaamheden? Neemt u dan per e-mail contact op met ABAX Vastgoeddiensten via nedled@hetnet.nl.

Vergunning of andere vragen

Alle bekendmakingen van de gemeente Zeist, zoals vergunningaanvragen en besluiten op aanvragen, vindt u op de website Overheid.nl.

Heeft u toch nog vragen over de vergunning? Of heeft u andere vragen over dit project? Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 14 030 of per e-mail via zeist@zeist.nl.

Naar projectenoverzicht