Kerckebosch

Categorieƫn

  • Zeist

De wijk Kerckebosch in Zeist-Oost wordt op dit moment vernieuwd. De gemeente Zeist en woningcorporatie Woongoed Zeist werken samen aan deze wijkvernieuwing.

Vernieuwing van Kerckebosch

De vernieuwing van Kerckebosch bestaat uit:

  • bouwen van nieuwe woningen in verschillende prijsklassen;
  • opnieuw inrichten van de buitenruimte.

Natuur en wijk worden meer met elkaar verweven. Een groot deel van de wijk is inmiddels klaar. De komende jaren worden op verschillende plekken in de wijk nog woningen gebouwd.

In Kerckebosch is ook een nieuw wijkcentrum gebouwd: ontmoetingscentrum Binnenbos. Verder is er een brede school gebouwd en is de buitenruimte bij het winkelcentrum opnieuw ingericht. De eigenaar van het winkelcentrum heeft plannen om het winkelcentrum te vernieuwen.

Bouw koop- en huurwoningen

In de wijk worden 800 tot 1000 nieuwe woningen in verschillende prijsklassen en types ontwikkeld, waaronder ten minste 45 vrije kavels. Voor dit doel worden ruim 700 huurwoningen gesloopt. Het vernieuwde Kerckebosch biedt straks mogelijkheden voor terugkeer van de huidige bewoners en schept ook ruimte voor nieuwe bewoners.

Betaalbare woonruimte voor (her-)starters

In Kerckebosch zijn 80 appartementen gerealiseerd, die een bijdrage leveren aan de versnellingsopgave huisvesting van de gemeente.

Hier vindt u meer informatie over het project woonruimte voor (her)starters.

Wijzigingen bestemmingsplan

  1. Op ruimtelijkeplannen.nl vindt u uitgebreide, inhoudelijke informatie over bestemmingsplannen (zoekterm 'Kerckebosch'), zoals:
    • de partiĆ«le herziening van het bestemmingsplan Kerckebosch
    • het wijzigingsplan Kerckebosch
  2. Onherroepelijk vastgesteld: bestemmingsplan "Kerckeboschlaan 29 e.v."

Meer informatie

De meest actuele informatie over alle vernieuwingen in de wijk Kerckebosch vindt u op de website www.kerckeboschzeist.nl.