Oude Arnhemseweg

Het wegdek op de Oude Arnhemseweg is verouderd. We willen de doorstroming en de veiligheid op de weg verbeteren en meer ruimte maken voor groen. In een deel van het gebied Oude Arnhemseweg (midden) is naast vervanging van het wegdek ook de riolering (uit de jaren '30) aan vervanging toe. We combineren hier dus verschillende werkzaamheden in één project.

Oude Arnhemseweg Midden

De riolering in het gebied Oude Arnhemseweg midden is aangelegd in de jaren ’30 en is daarom aan vervanging toe. Het wegdek is verouderd en we willen de doorstroming en de veiligheid op de weg verbeteren. Daarnaast willen we meer ruimte maken voor groen en zorgen we voor een betere opname van regenwater in de bodem. Daarom combineren we verschillende werkzaamheden in één project: reconstructie Oude Arnhemseweg Midden en omgeving.

In het definitieve ontwerp (pdf, 11.69 MB) hebben we geprobeerd zoveel mogelijk aan ieders wensen tegemoet te komen.

Projectgebied

Het projectgebied 'Oude Arnhemseweg Midden en omgeving' bestaat uit het middelste deel van de Oude Arnhemseweg (van de Schermerslaan tot aan de Schaerweijdelaan), de Roemer Visscherlaan, de P.C. Hooftlaan, de Sanatoriumlaan, de Da Costalaan en het zuidelijke stuk van de De Genestetlaan.

Werkzaamheden

Dit gaan we doen:

 • Riolering vervangen
 • Regenwater afkoppelen van riool waardoor regenwater in bodem komt*
 • Verharding herinrichten en vervangen van rijweg, voetpaden en parkeerplaatsen
 • Kruispunten veiliger maken:
  • Oude Arnhemseweg - Burg. Patijnlaan – Jacob Catslaan
  • Oude Arnhemseweg – Sanatoriumlaan – Schermerslaan
 • Groen terugbrengen en uitbreiden
 • Faciliteren particuliere verduurzaming / energietransitie

* We hebben steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden zoals heftige regenbuien, dit zorgt voor een overbelasting van het riool. Door de aanpassing van het riool komt het regenwater in de toekomst in de bodem terecht in plaats van in het riool.

Helpen met duurzaam wonen en leven

Aannemer Dusseldorp/van Wijk schreef in de aanbesteding het beste plan met ook het maximaal haalbare op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast hebben we de aannemer uitgedaagd om mee te denken over de energietransitie die voor ons ligt. 

De aannemer stelt voor iedereen die dit wil en waar dit kan, het regenwater kosteloos van het riool af te koppelen op eigen terrein (voorzijde). Hij zal daarnaast - samen met ons - aanspreekpunt zijn voor u om kennis van lokale duurzaamheidsinitiatieven en subsidiemogelijkheden te bundelen. Door collectieve inkoop te faciliteren, verwachten wij dat de kosten dalen als het animo in de wijk toeneemt. Daarnaast heeft u een aanspreekpunt die ze alles kan vertellen over de mogelijkheden rondom transitie en duurzaamheid.
Bent u geïnteresseerd in deelname aan de duurzaamheidsmaatregelen? Laat ons dit weten!

Vragen

Heeft u vragen of opmerkingen? Dan kunt u contact opnemen via zeist@zeist.nl of telefonisch via 14 030.

Planning

Voor de start van een fase krijgen omwonenden en ondernemers van de aannemer een brief over de bereikbaarheid van hun huis of bedrijf.

 • 4 oktober tot en met 26 november: Sanatoriumlaan 2-26 (fase 1)
 • 29 november tot en met 28 januari 2022: P.C. Hooftlaan 61-46 (fase 2a)
 • 31 januari 2022 tot en met 18 maart 2022: P.C. Hooftlaan 44-1 (fase 2b)
 • 21 maart 2022 tot en met 25 april 2022: Roemer Visscherlaan 85-69 (fase 3a)
 • 26 april 2022 tot en met 2 juni 2022: Roemer Visscherlaan 67-39 (fase 3b)
 • 3 juni 2022 tot en met 1 juli 2022: Roemer Visscherlaan 37-2 (fase 3c)
 • 4 juli 2022 tot en met 26 augustus 2022: Professor Sprocklaan 47-35 (fase 4)
 • na de zomervakantie: bewonersavond en duurzaamheidsmarkt
 • 29 augustus 2022 tot en met 30 september 2022: Sanatoriumlaan 28-46 (fase 5a)
 • 3 oktober 2022 tot en met 11 november 2022: Oude Arnhemseweg 327-246 (fase 5b)
 • 14 november 2022 tot en met 27 januari 2023: Oude Arnhemseweg 303-267, Da Costalaan (fase 6a)
 • 30 januari 2023 tot en met 24 maart 2023: Oude Arnhemseweg 265-211, De Genestetlaan (fase 6b)

Deze planning is onder voorbehoud van wijzigingen.

Bereikbaarheid tijdens werkzaamheden

Uw woning blijft te voet, met de rollator of met de fiets veilig te bereiken. Ook voor hulpdiensten blijft uw woning bereikbaar. 

Parkeren

Uw woning is maar een beperkte tijd niet bereikbaar met uw auto. Tijdens de periode dat u niet bij uw woning kunt parkeren, komen er op een andere plek tijdelijke parkeerplaatsen beschikbaar.

Afvalcontainers

Met de RMN stemmen wij per uitvoeringsfase af wat het tijdelijke ophaalpunt van de afvalcontainers is. Wij helpen met het neerzetten van de afvalcontainers op die plek. 

Bezorgdiensten

Aan beide kanten van de werkvakken zetten we bolderkarren neer. Postbodes, bewoners en bezorgers kunnen de bolderkarren gebruiken om  bijvoorbeeld zware pakketten of boodschappen te vervoeren. Als de kar niet voldoende is, dan helpen we met het dragen van de boodschappen of de pakketjes. 

Helpen met duurzaam wonen en leven

Aannemer Dusseldorp/van Wijk schreef in de aanbesteding het beste plan met ook het maximaal haalbare op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast hebben we de aannemer uitgedaagd om mee te denken over de energietransitie die voor ons ligt. 

De aannemer stelt voor iedereen die dit wil en waar dit kan, het regenwater kosteloos van het riool af te koppelen op eigen terrein (voorzijde). Hij zal daarnaast - samen met ons - aanspreekpunt zijn voor u om kennis van lokale duurzaamheidsinitiatieven en subsidiemogelijkheden te bundelen. Door collectieve inkoop te faciliteren, verwachten wij dat de kosten dalen als het animo in de wijk toeneemt. Daarnaast heeft u een aanspreekpunt die ze alles kan vertellen over de mogelijkheden rondom transitie en duurzaamheid.

Oude Arnhemseweg Noord

Het wegdek op het noordelijke deel van de Oude Arnhemseweg (vanaf de rotonde op de Dreef tot aan de Schermerslaan) is inmiddels vernieuwd. De weg is opnieuw ingericht. De weg is bestraat, versmald en niet in een rechte lijn aangelegd. Hierdoor kan er minder hard gereden worden op deze 30 kilometer weg. Door deze aanpassingen is er meer ruimte voor groen.

Naast de weg in de berm zijn meerdere infiltratievelden (wadi’s) aangelegd. Dit is een verlaging in de berm waar regenwater naartoe kan stromen. In deze wadi wordt het regenwater verzameld en zakt het in de bodem. Hierdoor komt het regenwater niet in het riool. Ook het fietspad is opgeknapt en verbreed om het fietscomfort te vergroten.

Documenten

Presentatietekening Oude Arnhemseweg (pdf, 7.59 MB)

Rotonde Schaerweijdelaan - Oude Arnhemseweg

plattegrond locatie rotonde

De rotonde met de Schaerweijdelaan gaan we aanpassen. Dit is het gevolg van de geplande reconstructie van de Oude Arnhemseweg Zuid (Montauban-Schaerweijdelaan) en de huidige reconstructie van Oude Arnhemseweg Midden (Schaerweijdelaan-Sanatoriumlaan). 

technische tekening (pdf, 276 KB)

Uitvoering werkzaamheden

De werkzaamheden voeren we uit in 2 fasen.

De eerste fase is klaar. In deze fase zijn de fietspaden aangepast. 

In de tweede fase worden snelheid remmende plateau’s aangebracht. Een datum daarvoor is nu nog niet bekend.

Naar projectenoverzicht