Samen in Balans

Onze gemeente kent al jaren een gezonde financiële huishouding. Dat is een belangrijke basis voor een goed leven in Zeist. Een aantal ontwikkelingen zorgt er nu voor dat we meer geld zijn gaan uitgeven en dat er minder geld binnen komt. Daarom moeten we nieuwe keuzes maken over onze inkomsten en uitgaven. Hoe brengen we die weer in balans?

Op verzoek van de gemeenteraad heeft een Inwoners Advies Commissie (IAC) met 150 inwoners hierover advies uitgebracht: de IAC heeft maar liefst 62 voorstellen gedaan.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de 62 voorstellen uit het adviesrapport getoetst. Het resultaat van die toetsing heeft het college nu als voorstel aan de gemeenteraad voorgelegd. Het college verdeelt daarin de 62 voorstellen in drie categorieën: uitvoeren, verder uitwerken en niet uitvoeren.

Ook heeft het college via de zogeheten ‘Kadernota’ aanvullende voorstellen voor besparingen aan de gemeenteraad voorgelegd. In totaal heeft de gemeenteraad dus 83 voorstellen ontvangen. We hebben voor u een overzicht van alle voorstellen (pdf, 297 KB) gemaakt.

Op deze pagina leest u alles over de Inwoners Advies Commissie.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over Samen in Balans en de Inwoners Advies Commissie.

  1. Vul uw e-mailadres in in het onderstaande veld.
  2. Klik op de groene knop 'Aanmelden'.
  3. Ga daarna naar uw e-mailbox en bevestig uw e-mailadres:
    1. open de e-mail 'Samen in Balans: Graag de inschrijving bevestigen' (afzender is zeist@zeist.nl)
    2. klik op de link 'Ja, meld me aan voor deze lijst'
Naar projectenoverzicht