Sportpark Blikkenburg West

Sportpark Blikkenburg West en Achter ‘t Slot

Dit sportpark, naast Slot Zeist, heeft een nieuwe indeling van de velden nodig. Daardoor komen de clubgebouwen, mogelijk samengevoegd, op een andere plek.

Sloop clubgebouw en nieuwe ontwikkelingen

Deze zomer starten we met de sloop van de kleedkamers en kantine van Patria aan het Filosofenlaantje. Daarnaast krijgt voetbalvereniging VV Jonathan twee nieuwe kunstgrasvelden en één natuurgrasveld.

Dit wordt mogelijk gemaakt doordat honk- en softbalvereniging HSV Phoenix vertrekt naar sportpark Dijnselburg en Patria naar Blikkenburg Oost (bij FZO).

Werkzaamheden

Voor de aanleg van de nieuwe sportvelden wordt grond verzet en zand aangevoerd. Daarnaast worden de oude gebouwen van Patria gesloopt, verhardingen rond de velden aangebracht en worden bijbehorende attributen zoals dug-outs, hekwerken en veldverlichting geplaatst.

Planning

De werkzaamheden starten maandag 7 juni. De aanleg van de sportvelden zijn uiterlijk deze zomer (september 2021) gereed.

Omleidingsroute bouwverkeer

Voor de aanleg van de sportvelden gebruikt het bouwerkeer van de aannemer twee bouwroutes.

Het Filosofenlaantje en de sportvelden blijven bereikbaar. Voetgangers en fietsers kunnen gebruik maken van de huidige ingang aan de Karpervijver. Op werkdagen, tussen 7.00 uur en 17.00 uur, is doorgaand verkeer naar de Blikkenburgerlaan niet mogelijk.

Toekomstige ontwikkelingen

Het andere deel van sportpark Blikkenburg West wordt ook ontwikkeld met onder meer een gezamenlijke accommodatie voor de verenigingen. Hiervoor is eerst een bestemmingsplanwijziging nodig. Er spelen veel verschillende belangen: naast de sportverenigingen, omwonenden en groene groepen vinden ook het Rijk en de Provincie iets van dit cultuurhistorisch waardevolle gebied. Daarom moet er veel worden afgestemd.

Het sportpark wordt door deze sportverenigingen gebruikt:

  • CKV RDZ;
  • SIVZ;
  • VV Jonathan;
  • Kynologenclub Zeist e.o.;
  • SHS Geronimo.
Naar projectenoverzicht