Uitbreiding Brede School Kerckebosch

Categorie├źn

  • Zeist
  • Onderwijs

De Brede School Kerckebosch heeft al lange tijd onvoldoende ruimte voor alle leerlingen. In 2019 hebben we daarom tijdelijke noodlokalen geplaatst. Die noodlokalen zijn echter geen structurele oplossing. Daarom gaan we een vaste uitbreiding maken voor de 2 scholen die in de Brede School Kerckebosch zitten, Damiaanschool Kerckebosch en WereldKidz Montessori Kerckebosch. 

Stand van zaken

De architect heeft een ontwerp gemaakt voor de uitbreiding in overleg met de scholen en de gemeente. De uitbreiding paste binnen het bestemmingsplan. In april 2023 is de omgevingsvergunning verleend en in juli zijn de werkzaamheden gestart.

De uitbreiding van de kinderopvang en het nieuwe lokaal voor de kleutergroep van de Damiaanschool is bijna klaar. Daarna starten we met de werkzaamheden aan de noordzijde van het gebouw. De tijdelijke huisvesting verdwijnt en het terrein wordt opnieuw ingericht. Waarschijnlijk is de uitbreiding na de zomervakantie van 2024 klaar voor gebruik.

Planning

  • februari: uitbreiding kinderopvang en kleuterlokaal Damiaanschool gereed, verwijderen tijdelijke huisvesting
  • maart: start uitbreiding Damiaanschool en terreininrichting
  • juli: uitbreiding Damiaanschool gereed
  • 3e kwartaal: oplevering gebouw en terrein

Deze planning is onder voorbehoud van wijzigingen.

Nieuwsbrief

Via de nieuwsbrief 'Uitbreiding brede school Kerckebosch' blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. U ontvangt de nieuwsbrief per e-mail. 

Natuurlijk gaan we zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees meer over ons privacybeleid.

Aanmelden nieuwsbrief