Categorie├źn

  • Zeist

Vernieuwing Vogelwijk

De Vogelwijk wordt in fasen vernieuwd. In de huidige, derde fase laat Woongoed Zeist een mix van betaalbare huurappartementen en koopwoningen bouwen op het terrein met als grenzen: Gruttolaan, Kievitslaan, Reigerlaan, Noordweg, Griffensteijnselaan en Koppelweg. Waarschijnlijk zijn de woningen in 2022 of 2023 klaar.

De rode markering begrenst het projectgebied van fase 3 van de vernieuwing van de Vogelwijk. Begrenzing door de straten: Gruttolaan, Kievitslaan, Reigerslaan, Noordweg, Griffensteijnselaan en Koppelweg. De bouwplannen vallen binnen de kaders van het huidige bestemmingsplan.

Planning fase 3

  • 2021: verkoop deel grond door Woongoed Zeist aan (nog te kiezen) projectontwikkelaar
  • 2021-2022: start bouw
  • 2022-2023: oplevering woningen

Deze planning is onder voorbehoud van wijzigingen.

Woningen

In fase 3 van de wijkvernieuwing komt er een mix van betaalbare huurappartementen en koopwoningen bij in de Vogelwijk. In onze gemeente is hier een groot tekort aan. Het gaat om de bouw van:

  • 30 tot 40 betaalbare en middeldure eengezins koopwoningen;
  • een appartementengebouw met 14 vrije sector huurwoningen;
  • een appartementengebouw met 24 huurwoningen.

Woongoed Zeist zal de grond voor de koopwoningen en vrije sector huurwoningen verkopen aan een projectontwikkelaar. Begin 2021 is waarschijnlijk bekend welk bedrijf dat is. Die projectontwikkelaar gaat de woningen bouwen. Ge├»nteresseerden voor een koopwoning of vrije sector huurwoning kunnen zich dan bij dat bedrijf melden.

De overige appartementen wordt verhuurd door Woongoed Zeist. Aanbieding en toewijziging van deze huurwoningen gebeurt via Woningnet regio Utrecht.

Bestemmingsplan

De bouwplannen vallen binnen de kaders van het huidige bestemmingsplan.

Inrichting openbaar gebied

Woongoed Zeist werkt de plannen verder uit; ook voor de onderwerpen verkeer, parkeren en groen.

Meer informatie

Woningen

Informatie over de vernieuwing van de Vogelwijk vindt u op de website van Woongoed Zeist.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de woningbouw? Neemt u dan contact op met Woongoed Zeist via telefoonnummer 030 69 36 600 of per e-mail via info@woongoedzeist.nl (onder vermelding van 'Vogelwijk').

Openbare ruimte en procedures

Wilt u meer weten over de inrichting van de openbare ruimte, het bestemmingsplan of over de omgevingsvergunning? Neemt u dan contact op met ons via telefoonnummer 14 030 of per e-mail via zeist@zeist.nl.