Winkelcentrum De Clomp

Categorie├źn

  • Zeist

Winkelcentrum De Clomp is vernieuwd! De gemeente Zeist en projectontwikkelaar Rialto Zeist B.V. hebben een mooi, nieuw en veilig wijk- en winkelcentrum gerealiseerd.

Naar verwachting is het openingsfeest op 26 maart.

Nieuwe situatie

Het vernieuwde winkelcentrum is verdeeld in 3 'blokken', met op de begane grond winkelruimten (17 winkelunits waaronder 3 supermarkten) en daarboven 2 woonlagen met 66 appartementen.

Tussen de winkels is een promenade en een plein aangelegd, waar bezoekers en bewoners kunnen parkeren. Er is veel aandacht voor groen: de zone langs de Grift is gedeeltelijk opnieuw groen ingericht, er komen bomen langs de promenade en robuuste bomen op het plein. Ook het dak van de winkels is aangekleed met groen, zodat bewoners uitkijken over een groen dakterras.

Het Kerkelijk Centrum is opgeknapt.

Natuurgebied 'De groene Griftoever'

Naast het winkelcentrum ligt een mooi natuurgebied: de groene Griftoever. In dit stukje natuur leven veel vogels en insecten. Wij hebben dit stukje natuur verbeterd. Op 12 mei zaaide wethouder Wouter Catsburg symbolische het laatste gras in op de oevers van de Groene Griftoever.

Door het verplaatsen van het fietspad is een bredere ecologische zone langs de Grift ontstaan. Om de ecologie te versterken hebben we in het gebied natuurvriendelijke oevers aangelegd. Zo kunnen watervogels en andere dieren makkelijker in en uit het water komen. Langs de Grift zijn nieuwe struiken geplant en het gebied is ingezaaid met een bijenvriendelijk bloemenmengsel.

Onder de bruggen zijn zogenaamde 'faunapasages' aangelegd. Via de passages kunnen kleine zoogdieren zich veilig door het gebied bewegen. De aangelegde takkenhopen helpen ook hierbij.

Langs de Grift leven veel ijsvogels. Voor deze vogels zijn speciale broedwanden aangelegd: bergjes grond met daarin boomstronken. We hopen dat de ijsvogel in de toekomst daarin zijn nest gaat bouwen.

Voor de vleermuizen zijn vleermuiskasten opgehangen.

Ontwikkelingen

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen met de nieuwsbrief over De Clomp. U ontvangt de nieuwsbrief per e-mail.

  1. Vul uw e-mailadres in in het onderstaande veld.
  2. Klik op de groene knop 'Aanmelden'.
  3. Ga daarna naar uw e-mailbox en bevestig uw e-mailadres:
    1. open de e-mail 'Wijk-en winkelcentrum De Clomp: Graag de inschrijving bevestigen' (afzender is zeist@zeist.nl)
    2. klik op de link 'Ja, meld me aan voor deze lijst'

Project

Voor meer informatie over dit project kunt u terecht bij de Rialto B.V., de eigenaar en ontwikkelaar van De Clomp. U kunt hen bereiken via telefoonnummer (073) 751 17 88 of per e-mail via info@rialtovastgoed.nl

Verhuur woningen en winkelruimte