Geheim welkom voor Sinterklaas

Elk jaar, rond half november, kijken veel kinderen vol spanning uit naar de komst van Sinterklaas. In Zeist wordt hij altijd feestelijk ontvangen door de burgemeester en de wethouders. De Sint logeert dan altijd in Slot Zeist. Dit jaar zal dat anders gaan. Dat heeft alles te maken met de strenge regels vanwege het coronavirus.

Sinterklaas is in het land

Zeist, 14 november 2020

De burgemeester heeft in het geheim Sinterklaas de magische sleutel gegeven van Slot Zeist. Nu kunnnen de kinderen toch hun schoen zetten.

Sint in Den Dolder en Austerlitz

Ook in Den Dolder en Austerlitz gaat de ontvangst er dit jaar een beetje anders aan toe. Voor de kinderen in Den Dolder en Austerlitz heeft Sinterklaas een speciale videoboodschap achtergelaten.

Bekijk de boodschap van de Sint in Den Dolder

Bekijk de boodschap van de Sint in Austerlitz

Sinterklaas Intocht Zeist Organisatie (SIZO)

Erwin Hagen is van de Sinterklaas Intocht Zeist Organisatie (SIZO). Hij legt uit: “Eén van de maatregelen is dat we 1,5 meter afstand moeten houden van elkaar. En iedereen moet zoveel mogelijk drukte vermijden. We willen voorkomen dat de mensen elkaar aansteken met het virus. En natuurlijk moet Sinterklaas ook goed op zijn gezondheid letten, want hij is al heel oud. We willen graag dat iedereen gezond blijft. Daarom is het verstandig om nu geen groot feest te organiseren. Heel jammer, want we willen de kinderen natuurlijk niet teleurstellen.”

Erwin heeft contact gehad met de medewerkers van de Goedheiligman. “Sinterklaas komt gelukkig wel naar Nederland. Ook naar Zeist. Dus hebben we een ander plannetje bedacht. Burgemeester Koos Janssen zal de Sint op een geheime plek in Zeist ontvangen. Zonder andere mensen erbij. Behalve één cameraman die alles zal filmen. Het is niet bekend waar Sinterklaas gaat logeren, dat houdt hij ook uiterst geheim. Het allerbelangrijkste vindt de Sint dat kinderen vanaf half november hun schoen kunnen zetten. En natuurlijk dat pakjesavond door kan gaan begin december.”