Joost van den Vondellaan 61

Woningbouwvereniging Woongroen wil op het perceel Joost van den Vondellaan 61 een appartementengebouw realiseren van 4 bouwlagen hoog. In het gebouw komen 22 appartementen en een gemeenschappelijke woonkamer.

Misschien wordt in de toekomst deze gemeenschappelijke woonkamer verbouwd tot een zelfstandig appartement. Daarom wordt er in het bestemmingsplan gesproken over maximaal 23 woningen.

Een groot deel van deze woningen is bedoeld voor personen, die marginaal gehuisvest zijn. Dat wil zeggen, dat zij hun woning dreigen te verliezen of al verloren hebben. Het Leger des Heils is daarom betrokken bij de toewijzing van deze appartementen. De toewijzing is voor 1 of hooguit 2 jaar. Daarna moet ieder in staat zijn om een zelfstandig huurcontract op een andere locatie te krijgen. De overige woningen worden als reguliere sociale huurwoningen in gebruik genomen door mensen die als goede buur willen optreden voor de andere bewoners.

Plangebied

Het perceel Joost van den Vondellaan 61 ligt op de plek waar de Schermerslaan, de Johan van Oldenbarneveltlaan en de Joost van het Vondellaan bij elkaar komen, vlak bij het Sanatoriumbos. In het verleden stonden hier tijdelijke bouwwerken, nu ligt het perceel al enige tijd braak.

Bestemmingsplan vastgesteld door gemeenteraad

Dit bestemmingsplan volgde (nog) de procedure zoals beschreven in de Wet ruimtelijke ordening. Op 12 december 2023 heeft de gemeenteraad dit bestemmingsplan vastgesteld. Daarna heeft de provincie het gewijzigd vastgestelde plan bestudeert. De provincie is akkoord, zodat het plan ter inzage kan voor de beroepstermijn.

Beroep mogelijk tegen dit besluit

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf dinsdag 16 januari 2024 gedurende zes weken digitaal ter inzage via onderstaande linkjes. Ook is het plan in te zien via de sites van de rijksoverheid: https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/ (de nieuwe website) en www.ruimtelijkeplannen.nl (de oude website). Belanghebbenden kunnen tijdens die zes weken beroep instellen tegen het besluit tot vaststellen van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift moet zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten:

  • naam en adres van de indiener
  • de dagtekening
  • een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht
  • de gronden waarop het bezwaar rust
  • indien mogelijk: een kopie van het bestreden besluit

Het beroep dient te worden gericht aan: de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. 

Voorlopige voorziening

Het beroep heeft geen schorsende werking en het plan zal dus in werking treden na afloop van de beroepstermijn.
Indien beroep wordt ingesteld kan ook om een voorlopige voorziening worden verzocht om de inwerkingtreding op te schorten. Dit doet men bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State via hetzelfde adres. Een voorlopige voorziening kan door de voorzitter worden getroffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor zowel de behandeling van het beroep als voor de behandeling van het verzoek tot voorlopige voorziening worden griffierechten geheven.