Bandenpomp op zonne-energie

De eerste slimme bandenpomp in Zeist staat op het parkeerterrein naast Slot Zeist. In Nederland rijdt 63% van de auto’s met onderspanning wat zorgt voor extra CO2-uitstoot, brandstofverbruik, bandenslijtage en een langere remweg.

De bandenpomp is de oplossing voor dit probleem, want het stimuleert automobilisten om zelf (vaker) de spanning controleren. De pomp is gemaakt van duurzame materialen en werkt op zonne-energie.

Band op Spanning

De bandenpomp is door Band op Spanning in eigen beheer bedacht, ontwikkeld en gerealiseerd als oplossing voor dit probleem. Onze gemeente is voor 5 jaar een samenwerking aangegaan. Die samenwerking wordt geëvalueerd in het najaar van 2022.

Gratis uw banden oppompen

U kunt de slimme bandenpomp gratis gebruiken. Met de pomp kunt u de banden oppompen van auto's, scooters en aanhangers.

Het gebruik van de pomp is eenvoudig. Met uw kenteken kunt u de juiste bandenspanning voor uw auto opvragen. Het beeldscherm helpt u met de juiste instelling. Ook geeft het  beeldscherm weer wat er gebeurt tijdens het gebruik en toont het na afloop direct de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde uitstoot. De totale besparingen zijn zichtbaar op internet.

Pomp werkt via zonne-energie

De energie die de pomp nodig heeft om te werken, wordt opgewekt met zonne-energie. De pomp wordt ook vaak gebruikt. Door het vele gebruik kan het voorkomen dat de bandenpomp te weinig zonne-energie heeft opgewekt en dus niet werkt.

Bandenpomp aan de Zinzendorflaan

De bandenpomp staat in het midden van het parkeerterrein aan de Zinzendorflaan (naast het Slot). Hier kunt u uw banden oppompen zonder dat daarmee een parkeerplek bezet te houden. Deze plek is gekozen omdat veel inwoners uit Zeist en uit de directe omgeving gebruik van maken van dit parkeerterrein en het is goed bereikbaar.

Meer informatie

Heeft u vragen over de slimme bandenpomp? Dan kunt u contact opnemen met Band op Spanning. Dit kan telefonisch via telefoonnummer 030 230 69 10 of per e-mail via info@bandopspanning.nl.