Levenloos geboren kind registreren

U kunt uw levenloos geboren kindje laten inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP). Dit doet u in de gemeente waar u woont. Het maakt niet uit na hoeveel weken zwangerschap uw kindje geboren is. En ook niet hoe lang geleden dat was.

Om uw kindje te kunnen inschrijven in de Basisregistratie Personen, is een akte van de burgerlijke stand nodig.

Stap 1: Akte levenloos geboren kind: Burgerlijke stand

Hebt u nog niet eerder een akte laten opmaken voor uw levenloos geboren kindje? Dan kunt u nu nog een akte laten opmaken. Dit doet u in de gemeente waar uw kindje is geboren. Hebt u deze akte of weet u dat deze akte is opgemaakt? Dan hoeft u de tekst hieronder niet te lezen. Ga door naar stap 2.

De naam van de akte is de Akte van geboorte (levenloos). U kunt de voor- en achternamen van uw kindje in de akte laten opnemen. In de akte staan verder de namen van u en uw partner. U kunt uw kindje ook laten bijschrijven in uw trouwboekje.

De akte van geboorte (levenloos) is een officiƫle erkenning dat het kindje ter wereld is gekomen. En geldt als officieel bewijs. De akte komt inhoudelijk overeen met een geboorteakte en wordt opgenomen in het overlijdensregister.

Afspraak maken

Is uw kindje in Zeist geboren? Maak dan online een afspraak. U kunt u ook telefoonnummer 14 030 bellen om een afspraak te maken.

Beide ouders komen naar de afspraak en u neemt mee:

 • een geldig identiteitsbewijs van beide ouders
 • eventueel uw trouwboekje
 • een verklaring van een arts, ziekenhuis of verloskundige of
 • een overlijdensadvertentie of informatie over de begrafenis/crematie

Hebt u niet alle informatie? Maak toch een afspraak, dan kijken wij of we u toch kunnen helpen.

Afspraak maken

Meer informatie

Kijk meer informatie op de website van de rijksoverheid.

Stap 2: Registratie levenloos geboren kindje: Basisregistratie Personen (BRP)

U kunt uw levenloos geboren kindje laten inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP). Dit doet u in de gemeente waar u woont. Het kindje wordt opgenomen op de persoonslijst van de ouder die dit verzoekt.

 • Het is niet verplicht om uw kindje bij uw persoonsgegevens te laten opnemen. U kiest zelf of u dit wilt.
 • U kunt uw keuze altijd weer wijzigen.
 • De keuze is persoonlijk. U doet voor uzelf een verzoek om uw kindje toe te voegen aan uw persoonsgegevens. Wil de andere ouder dit ook, dan moet hij of zij zelf ook een verzoek doen.
 • Als u niet in Nederland woonde en hier niet ingeschreven stond toen uw kindje werd geboren, kunt u uw kindje niet in de BRP laten registreren.
 • Als u sinds 1 oktober 1994 niet meer in Nederland gewoond hebt, kunt u uw kindje niet in de BRP registreren. Uw persoonsgegevens bevinden zich niet meer in de BRP.
 • De gegevens over uw kind zijn alleen voor u zichtbaar (bijvoorbeeld via MijnOverheid). En voor de ambtenaar burgerzaken.

Afspraak maken

Woont u in Zeist? Maak dan online een afspraak. U kunt u ook telefoonnummer 14 030 bellen om een afspraak te maken.

U neemt mee naar uw afspraak:

 • een geboorteakte (levenloos) of een akte van een levenloos geboren kindje
 • een geldig identiteitsbewijs van uzelf 
Afspraak maken

Uw kindje wordt binnen 3 tot 4 werkdagen bijgeschreven op uw persoonslijst. Daarna duurt het nog 2 tot 3 dagen voordat u dit ziet in MijnOverheid.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van de rijksoverheid.