Vollenhove Vooruit: samen werken aan Vollenhove

Vollenhove is een buurt waar iedereen plezierig woont en waar bewoners zich verbonden voelen, met elkaar èn met hun buurt. Een buurt die aantrekkelijk is voor (nieuwe) bewoners, bezoekers en ondernemers. Dit is de droom voor Vollenhove voor 2035. Om van deze droom werkelijkheid te maken, werken bewoners en professionals samen in 'Vollenhove Vooruit'.

ambities voor 2035 (pdf, 9.01 MB)

Bekijk filmpje Vollenhove Vooruit

Op weg naar de ambities voor 2035

Er gebeurt al veel in Vollenhove. Toch kan deze buurt zich nog verder ontwikkelen en verbeteren. Sommige bewoners kunnen meer zorg en aandacht gebruiken. Ook kunnen de openbare ruimte en het gevoel van veiligheid beter. Daarom is er een plan van aanpak gemaakt om Vollenhove verder vooruit te brengen: 'Vollenhove Vooruit'. In dit plan staan de ambities (wat willen we bereikt hebben in 2035) en de kansen (wat gaan we doen).

De ambities zijn:

 • Een vitale gemeenschap
 • Diversiteit als kwaliteit
 • Open en groen
 • Een eigentijdse wijk

Bewoners en organisaties uit de buurt hebben ook heel veel ideeën en wensen aan ons doorgegeven. Al die ideeën en wensen staan ook in het plan 'Vollenhove Vooruit'. Bijvoorbeeld voor een ontmoetingscentrum en voor het herinrichten van de omgeving van de Weggeefwinkel. De Weggeefwinkel vinden we heel belangrijk, dus gaan we er voor zorgen dat die een vaste plek krijgt. Hiervoor maken we onder andere een gebiedsvisie voor de hele buurt.

'Vollenhove Vooruit' bevat nog geen details. Die gaan we samen met bewoners en buurtorganisaties uitwerken. Ook gaan we samen met hen de acties uitvoeren. Doel is een Vollenhove dat klaar is voor de toekomst. Waar iedereen fijn, gezond en veilig kan leven en werken.

Planning

De gemeenteraad heeft hierover in januari 2020 een positief besluit genomen en middelen beschikbaar gesteld. Ook heeft het Rijk geld toegezegd. De voorbereidingen voor de uitvoering van de kansen zijn in volle gang. Bewoners en organisaties kunnen er verder mee aan de slag.

Hebt u ook ideeën en wilt u meedoen? Graag. U bent van harte welkom. Meld u aan via zeist@zeist.nl.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van dit project? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief ‘Vollenhove Vooruit’. U ontvangt de nieuwsbrief per e-mail.

 1. Vul uw e-mailadres in in het onderstaande veld.
 2. Klik op de groene knop 'Aanmelden'.
 3. Ga daarna naar uw e-mailbox en bevestig uw e-mailadres:
  1. open de e-mail 'Vollenhove Vooruit: Graag de inschrijving bevestigen' (afzender is zeist@zeist.nl)
  2. klik op de link 'Ja, meld me aan voor deze lijst'
Naar projectenoverzicht