Categorieën

 • Zeist

Vollenhove Vooruit: samen werken aan Vollenhove

Vollenhove is een buurt waar iedereen plezierig woont en waar bewoners zich verbonden voelen, met elkaar èn met hun buurt. Een buurt die aantrekkelijk is voor (nieuwe) bewoners, bezoekers en ondernemers. Dit is de droom voor Vollenhove voor 2035. Om van deze droom werkelijkheid te maken, werken bewoners en professionals samen in de buurtaanpak 'Vollenhove Vooruit'.

Er gebeurt al veel in Vollenhove. Toch kan deze buurt zich nog verder ontwikkelen en verbeteren. Sommige bewoners kunnen meer zorg en aandacht gebruiken. Ook kunnen de openbare ruimte en het gevoel van veiligheid beter. Daarom is er een plan gemaakt: de buurtaanpak 'Vollenhove Vooruit' (pdf, 9 MB) . In dit plan staan de 'ambities' (dit willen we bereiken) en de 'kansen' (dit gaan we doen). 

De 'ambities' voor 2035 zijn:

 • een gezonde gemeenschap, van jong tot oud;
 • verschillen gebruiken als kwaliteit;
 • een open, groene en veilige buurt;
 • een buurt die klaar is voor de toekomst.

Het uitwerken van de 'kansen' in projecten en activiteiten doen we samen met bewoners en buurtorganisaties. De eerste projecten zijn al gestart. Tot 2035 starten er elk jaar ook weer nieuwe projecten.

Projecten in uitvoering

Nieuwe ontmoetingscentrum: 't Volle Hof

De begane grond van de Torenflat heeft een mooi, nieuw ontmoetingscentrum gekregen. Buurtbewoners kunnen daar terecht voor:

 • een kop koffie,
 • een goed gesprek,
 • voor activiteiten, of
 • met een hulpvraag.

Herinrichten plein naast Weggeefwinkel

Het plein is opgeknapt. Er is veel ruimte voor spelen en ontmoeten. Op het plein staat een mooie boomtafel, kun je jeu de boules spelen en is er een groengroep actief met het inrichten van een tuin.

Project 'Voor L-kaar'

Voor L-kaar biedt extra hulp en ondersteuning aan bewoners voor en tijdens de woningrenovaties van de L-flat. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met andere (zorg) partijen in de wijk.

Speciale 'huiskamer' tijdens renovatie L-flat

Tijden de renovatie van de woningen in de L-flat kunnen bewoners daarvan hinder of geluidsoverlast hebben. Die bewoners kunnen in 'huiskamer 't Laantje' terecht (op afspraak) om rustig te werken of om even bij te komen.

In ’t Laantje zit ook een textielwerkplaats. Die werkplaats is samen met de Kringloop opgezet. Bewoners kunnen daar onder andere de gordijnen maken voor hun woning.

Gebiedsvisie Vollenhove (2022)

Als eerste stap is het document 'Parkplan Vollenhove 2.0' gemaakt ter inspiratie. Het vormt de basis voor de verdere ontwikkeling van de gebiedsvisie voor de hele buurt in 2022. In juli 2021 is het Parkplan door de gemeenteraad vastgesteld.

Na de zomer zijn we gestart om samen met bewoners, ondernemers en professionals een gebiedsvisie te gaan maken. Doel is het verder verbeteren van de buurt.

BOA voor Vollenhove

Speciaal voor Vollenhove is een buitengewoon opsporings ambtenaar (BOA) aangesteld. Doel daarvan is het verbeteren van het toezicht en de handhaving, bijvoorbeeld op de vuilproblematiek en verkeersoverlast. Maar vooral het goede gesprek met de bewoners staat voorop.

FC Vollenhove

Onder de naam FC Vollenhove zijn er vrijwel wekelijks sport- en spelactiviteiten voor de jeugd. Deze activiteiten vinden onder andere plaats in samenwerking met voetbalclub FC Utrecht.

Onze gemeente neemt met de buurtaanpak deel aan de ‘regiodeal vitale wijken’ (periode 2020-2025). Een financiële en leerzame deal tussen drie wijken, de provincie Utrecht en de rijksoverheid om iedere buurt een stevige impuls te kunnen geven. Deze drie wijken in de regio Utrecht kennen allen een opstapeling van problemen, variërend van toegenomen criminaliteit, sociale problematiek en een ongezond leefmilieu. In deze wijken zit ook veel kracht en potentie. 

Met de regiodeal investeren de rijksoverheid en de provincie Utrecht samen 2,6 miljoen euro extra in de buurtaanpak Vollenhove Vooruit in Zeist. Daarnaast heeft onze gemeenteraad 3 miljoen euro beschikbaar gesteld voor Vollenhove Vooruit. Dit betreft 2,1 miljoen euro als co-financiering voor de regiodeal en 900.000 euro voor niet regiodeal gerelateerde zaken. Met deze deal kunnen we dus de komende jaren nog méér doen, nieuwe projecten opstarten en bestaande en voorgenomen projecten versterken en verdiepen. In gezamenlijkheid met de bewoners en alle partners gaan we de komende jaren onze plannen en dromen verwezenlijken.

Wilt u op de hoogte blijven van dit project? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief ‘Vollenhove Vooruit’. U ontvangt de nieuwsbrief per e-mail.

 1. Vul uw e-mailadres in in het onderstaande veld.
 2. Klik op de groene knop 'Aanmelden'.
 3. Ga daarna naar uw e-mailbox en bevestig uw e-mailadres:
  1. open de e-mail 'Vollenhove Vooruit: Graag de inschrijving bevestigen' (afzender is zeist@zeist.nl)
  2. klik op de link 'Ja, meld me aan voor deze lijst'

Doe mee

Hebt u ideeën voor de verbetering van Vollenhove? Of wilt u actief meedoen? Graag! Neem contact met ons op via het vijfcijferig telefoonnummer 14 030 of per e-mail via zeist@zeist.nl.