Verhuur sportlocaties

Sinds 31 augustus verhuren wij weer verschillende sportlocaties, zoals een atletiekbaan, gymzaal, sporthal of sportterrein. De huurder of gebruiker is verantwoordelijk voor de naleving van de 1,5 meter maatregel en de sport- en horecaprotocollen. Lees dit protocol goed door en bespreek deze met vrijwilligers, trainers en leden. Wij verhuren geen sportmateriaal. 

Sportaanbieders kunnen deze locaties reserveren via zeist@zeist.nl onder vermelding van ‘Reservering binnensport’.

Coronamaatregelen

Sporten is weer toegestaan. Uw sportgroep, scoutinggroep of beweeggroep laat u weten wanneer en hoe dit weer mogelijk is.

Sporten in de buitenlucht

  • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
  • Voor kinderen tot 18 jaar is sporten toegestaan in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club.
  • Volg de instructies op van de aanbieder van uw sport of beweegactiviteit.

Aanbieders van een sportactiviteit of beweegactiviteit (vereniging of professioneel) in de buitenlucht moeten hiervoor eerst via een digitaal formulier toestemming aanvragen bij de gemeente Zeist.

Aanvragen toestemming sporten in de buitenlucht

Binnensporten

Onderstaande informatie is voor gebruikers en sportaanbieders van de sporthallen en gymzalen:

  • De sporthallen en gymzalen voldoen aan de richtlijnen van de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG). Dat betekent dus dat de locaties de technische voorzieningen hebben die de VSG noodzakelijk acht en dat de maatregelen zijn genomen conform de VSG handreiking.
  • Sport-, beweeg- en scoutingaanbieders met een niet-gemeentelijke accommodatie: Deze aanbieders mogen het binnensporten weer opstarten onder de voorwaarde dat ze zich houden aan de regionale noodverordening, de betreffende protocollen (NOC-NSF, bond, koepelorganisatie, scouting etc.) en de RIVM maatregelen.
  • Sport- en beweegaanbieders die vaste gebruiker zijn van de gemeentelijke binnensportaccommodaties: Alle sporthallen en gymzalen kunnen gehuurd worden vanaf 31 augustus t/m 17 juli 2021. Om het kruizen van bezoekersstromen te voorkomen kunnen gebruikers pas de accommodatie betreden vanaf het moment dat het gebruik gereserveerd is. De locatie moet op het moment van einde huurtijd verlaten zijn en opgeruimd en schoongemaakt.
  • Alleen (vaste) gebruikers met activiteiten onder begeleiding van een professional of vereniging zijn toegestaan. Gebruikers moeten voldoen aan de:

Reserveringen en vragen kunnen worden ingediend via zeist@zeist.nl met als onderwerp ‘reservering binnensport’ of ‘vraag binnensport’.

Gaat u geen gebruik maken van de accommodatie die u heeft gereserveerd? Dan kunt u kosteloos annuleren door voor het geplande gebruik een mail te sturen naar zeist@zeist.nl met de vermelding “annulering” in het onderwerp.