Toegankelijkheid

Mensen met een beperking moeten net als ieder ander gebruik kunnen maken van openbare gebouwen, de openbare weg, woningen, vervoer en het internet.

Ongehinderd-app en Keurmerk voor Toegankelijkheid

Ongehinderd is een onderneming die zich inzet voor een toegankelijker Nederland. Ongehinderd heeft een app en website waarmee mensen met een lichamelijke beperking altijd en overal inzicht krijgen in de toegankelijkheid van publieke locaties. Daarnaast is Ongehinderd de uitvoerende partij voor het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid. Het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid is bedoeld voor de ruim 2,5 miljoen mensen in Nederland met een beperking. Dit zijn mensen met auditieve, visuele, motorische en verstandelijke beperkingen en mensen die een assistentiehond gebruiken.

In Zeist zijn verschillende locaties al getoetst en hier gaan we de komende tijd ook mee door. Inmiddels hebben onderstaande locaties een keurmerk ontvangen:

  • Kinder- en zorgboerderij De Brink
  • Lokaal Victoria (Brons)
  • Abrona, Kunst, Lunch & Cadeau (Brons)
  • Politiebureau Zeist (Zilver)
  • Restaurant Hermitage (Brons)

Toegankelijke website

Net zoals gebouwen toegankelijk kunnen worden gemaakt, kan dat ook met websites worden gedaan.

De volgende websites hebben een toegankelijkheidsverklaring:

Deze verklaring geeft aan dat de website is gemaakt volgens de internationale toegankelijkheidsrichtlijnen. Dit betekent dat de website gebruikt kan worden door iedereen, inclusief mensen met een beperking.