Zwerfafval

Bijna iedereen houdt van een schone en opgeruimde omgeving, zonder zwerfafval. U kunt helpen om zwerfafval in onze gemeente tegen te gaan. 

Ziet u ergens veel zwerfafval? Of is ergens afval gedumpt? Doe dan een melding, want dan kunnen we er iets aan doen. U kunt ook zelf meehelpen bij het rapen van zwerfafval.

Melding doen

Zelf zwerfafval rapen

Stoort u zich aan zwerfvuil in uw omgeving en wilt u er graag iets tegen doen? 

Raap zwerfafval tijdens uw ommetje

Wij helpen u aan de materialen die u nodig heeft:

  • een afvalgrijper
  • handschoenen
  • vuilniszakken
  • een afvalzakhouder

U kunt ze per e-mail aanvragen bij de Boswerf. Er wordt dan met u een afspraak gemaakt wanneer u de spullen bij de Boswerf kunt ophalen.

Samen rapen met de Bermbrigade

De Bermbrigade organiseert regelmatig acties om samen zwerfvuil te rapen. Meer informatie vindt u op Facebook Bermbrigade. U kunt ze ook bereiken via: 

Elke laatste zaterdag van de maand kunt u van 10.00 tot 11.30 uur meedoen in Vollenhove. Verzamelen bij de ingang van Huiskamer ‘t Laantje, Laan van Vollenhove 2193, rechts van de Weggeefwinkel.

Samen rapen in Vollehove

Elke laatste zaterdag van de maand kunt u van 10.00 tot 11.30 uur meedoen met een groep zwerfafvalrapers in Vollenhove. Ze verzamelen bij de ingang van Huiskamer ‘t Laantje, Laan van Vollenhove 2193, rechts van de Weggeefwinkel.

Meer informatie

Meer informatie over zwerfafval rapen in onze gemeente vindt u bij de Boswerf. U vindt daar ook informatie als u met uw bedrijf of organisatie een schoonmaakactie wilt organiseren.