Informatie voor stemmers uit een ander EU-land

Op donderdag 6 juni is de verkiezing van het Europees Parlement. Als onderdaan van 1 van de lidstaten van de Europese Unie en inwoner van de gemeente Zeist kunt u ervoor kiezen om in Nederland te stemmen voor de Nederlandse leden van het Europees Parlement. 

U kunt er ook voor kiezen om te stemmen in uw land van herkomst voor de leden van uw eigen lidstaat. U moet wel kiezen: 2 keer stemmen mag niet.

In het land van herkomst stemmen

Wilt u stemmen in het land waarvan u de EU-Nationaliteit heeft? Dan moet u in uw eigen land van herkomst aangeven dat u wilt stemmen als kiezer in het buitenland. U mag dan niet in Nederland uw stem uitbrengen en u krijgt ook geen stempas.

In Nederland stemmen

Als u uw stem wilt uitbrengen in Nederland op 6 juni, dan moet u het registratieformulier invullen en samen met een kopie van uw geldige legitimatiebewijs naar ons opsturen. Het registratieformulier moet uiterlijk op dinsdag 23 april 2024 door team verkiezingen zijn ontvangen. Stuur uw verzoek op naar gemeente Zeist, team verkiezingen, Postbus 513, 3700 AM Zeist of per e-mail naar verkiezingen@zeist.nl.

Registratieformulier in het Nederlands (pdf, 553 KB)

Kijk voor vertalingen van het formulier in het Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans of Pools op de website van de Rijksoverheid.

Registratie intrekken

Heeft u vragen over uw registratie? Of heeft u zich eerder in Nederland geregistreerd voor de Europees Parlementsverkiezing, maar wilt u bij de verkiezing in juni 2024 stemmen in het EU-land waarvan u de nationaliteit hebt? Neem dan contact met ons op.