Woningsluiting na vondst hennepkwekerij

Categorieën

  • Leefomgeving

Op dinsdag 30 januari heeft locoburgemeester Laura Hoogstraten besloten een woning te sluiten aan de Couwenhoven in Zeist. Aanleiding voor de sluiting was een in werking zijnde hennepkwekerij met rond de 500 hennepplanten. De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor nadat een politiehelikopter met warmtesensor constateerde dat er geen sneeuw op het dak bleef liggen. De woning wordt met het besluit van de burgemeester voor 3 maanden gesloten. De sluiting is nodig om de openbare orde en veiligheid te herstellen. 

Veiligheid

De aanwezigheid van een hennepkwekerij kan gevaren met zich meebrengen. Het opzetten van een hennepkwekerij gaat vaak gepaard met illegaal aftappen van stroom. Constructies die dat mogelijk maken zorgen voor een verhoogd risico op brand. Bewoners die in aangrenzende woningen verblijven, lopen om die reden gevaar.

"We zijn blij met de oplettendheid en het snelle optreden van de politie", zegt locoburgemeester Hoogstraten. "De aanwezigheid van een dergelijke kwekerij in een woonwijk is onwenselijk. De brandveiligheidsrisico’s accepteren wij niet. Met het sluiten van de woning beschermen wij onze inwoners." De sluiting van een woning is een signaal naar criminelen dat zij hun woning (tijdelijk) kwijt kunnen raken. Door de sluiting is het betreden van de woning zonder toestemming namelijk niet langer toegestaan.

Meld Misdaad Anoniem

De gemeente en politie roepen inwoners op hun vermoedens te melden. Op die manier kunnen criminele activiteiten worden aangepakt. Via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000 kan anoniem worden gemeld.