Werkgevers en de participatiewet

Werkgevers worden op verschillende manieren gestimuleerd om werkzoekenden in dienst te nemen. Wanneer zij dit doen kunnen zij gebruik maken van een aantal (premie-) kortingen en subsidies. Vanuit de gemeente, de Belastingdienst en het UWV zijn er verschillende mogelijkheden. Het werkgeverservicepunt (WGSP) adviseert u hier graag bij.

Subsidie-advies

Subsidie is altijd maatwerk. Het WGSP beschikt over vakinhoudelijke kennis van werkgeverssubsidies en financiƫle voordelen met betrekking tot personeel. De accountmanagers van het WGSP kunnen kosteloos een eventuele subsidie aanvraag van a tot z voor u afhandelen zodat u optimaal gebruik kunt maken van de beschikbare regelingen.

Regionaal advies en ondersteuning voor werkgevers

Als regionaal aanspreekpunt voor arbeidsmarktvraagstukken is het WGSP de dienstverlener op het gebied van werkgelegenheid en participatie. Wilt u weten welke werkplekken of functies binnen uw bedrijf geschikt zijn voor een werknemer uit de doelgroep van de Participatiewet? Het WGSP brengt dit graag voor u in kaart en adviseert u hoe u dit in de praktijk het beste kunt organiseren. Het WGSP kan u helpen met de werving en selectie van werkzoekende uit de doelgroep van de participatiewet.