Legalisatie handtekening

Moet u bewijzen dat uw handtekening echt is? Dat kan met een legalisatie van uw handtekening. U heeft bijvoorbeeld een gelegaliseerde handtekening nodig als u een visum aanvraagt voor een reis. Soms kunnen organisaties ook vragen om een gelegaliseerde handtekening.

U zet, onder toezicht van een ambtenaar van de gemeente, uw handtekening op het document waar u een gelegaliseerde handtekening voor nodig heeft. De ambtenaar vergelijkt de handtekening die u zet op het document met de handtekening op uw identiteitsbewijs. U krijgt de legalisatie direct mee.

Afspraak maken

Kosten

Het legaliseren van een handtekening kost € 6,95.

Meenemen

  • een geldig identiteitsbewijs

Voorwaarde

Een ambtenaar van de gemeente moet aanwezig zijn bij de legalisatie. U plaatst de handtekening in het bijzijn van de ambtenaar.

Legalisatie van vertaling buitenlandse documenten

Is het document in een andere taal dan het Nederlands, Engels, Frans of Duits?

Zorg dan voor een vertaling door een beëdigd vertaler. Wanneer een in Nederland beëdigd vertaler het document vertaalt, is legalisatie van de vertaling niet nodig. Heeft een in het buitenland beëdigde vertaler het document vertaald? Dan moet u de vertaling wel laten legaliseren. Legalisatie van alleen de vertaling is niet mogelijk zonder het gelegaliseerde originele document.

Kijk voor meer informatie op de website van Nederland Wereldwijd.