speeltuin Van der Heijdenlaan

Speeltuin Van der Heijdenlaan

Categorieën

  • Zeist
  • Leefomgeving

Aan de Van der Heijdenlaan ligt een speeltuintje met een voetbalkooi. We gaan deze plek opnieuw inrichten. Er zijn 3 ontwerpen gemaakt voor de nieuwe inrichting. U kunt stemmen op het ontwerp van uw voorkeur. Begin 2023 willen we de werkzaamheden uitvoeren.

Proces en planning

Planning

  • 9 juni: informatiebijeenkomst ontwerpen
  • tot en met 8 juli: stemmen op ontwerpen
  • eind 2022: definief ontwerp
  • begin 2023: aanleg speeltuin

Terugblik op proces tot nu toe

In september 2021 hebben wij de mening van buurtbewoners gevraagd over de speelplaats door middel van een enquête. Er kwamen veel reacties binnen. Met die informatie hebben we een voorlopig ontwerp gemaakt voor een aangepaste speelplek.

Dit voorlopige ontwerp hebben we eerst besproken met de klankbordgroep; in de klankbordgroep zaten enkele direct omwonenden van de speelplaats. In maart hebben we de mening gevraagd aan alle buurtbewoners over het aangepaste voorlopig ontwerp, door middel van een enquête. Ook op deze enquête kwamen weer veel reacties binnen. Die reacties waren echter erg verschillend.

Die verschillende reacties was reden voor ons om op 9 juni een informatiebijeenkomst te houden voor de buurtbewoners. Toen zijn er 3 mogelijkheden gepresenteerd: 

1. Geluidsarme voetbalkooi

De voetbalkooi wordt vervangen voor een geluidsarme voetbalkooi van 6x 10m. Op het middenterrein wordt het speelschip vervangen voor een uitdagend klim/glijtoestel, de schommel wordt verplaatst en een draaitoestel wordt toegevoegd. Het grasveldje krijgt een speeltoestel voor de allerkleinsten en het duikelrek wordt hier naartoe verplaatst.

Bekijk het ontwerp (pdf, 5 MB)

2. Bestaande voetbalkooi met geluidsschermen

De bestaande voetbalkooi blijft. Om de geluidsoverlast te beperken komen er geluidsschermen aan de kopse kanten van de kooi. Op het middenterrein wordt het speelschip vervangen voor een uitdagend klim/glijtoestel, de schommel wordt verplaatst en een draaitoestel wordt toegevoegd. Het grasveldje krijgt een speeltoestel voor de allerkleinsten en het duikelrek wordt hier naartoe verplaatst.

Bekijk het ontwerp (pdf, 7 MB)

3. Geen voetbalkooi

De voetbalkooi verdwijnt en de speeltuin wordt groter. Op het middenterrein wordt het speelschip vervangen voor een uitdagend klim/glijtoestel, de schommel wordt verplaatst en een draaitoestel wordt toegevoegd. Het grasveldje krijgt een speeltoestel voor de allerkleinsten en het duikelrek wordt hier naartoe verplaatst.

Op de plek van de voetbalkooi komen drie nieuwe toestellen: een touwenbrug, een buitentrampoline en een uitdagend klimtoestel.

Bekijk het ontwerp (pdf, 8 MB)

Wijzigingen ontwerp naar aanleiding van inloopmiddag 9 juni

  • De langsparkeervakken worden omgezet naar haaks parkeren zodat er een extra laadpaal gerealiseerd wordt.
  • Het grasveld wordt ingericht voor de kleine kinderen met genoeg ruimte om te spelen in het gras.
  • Er is ruimte gecreëerd om de fietsen te stallen.

Vervolg proces

Tot en met 8 juli kon u stemmen op het ontwerp van uw voorkeur. Uw stemmen geven inzicht in de wensen van de buurt. Die wensen nemen we mee in onze keuze van een ontwerp.

Van het definitieve ontwerp maken we een technische uitwerking en daarna leggen we de speeltuin aan. Waarschijnlijk is begin 2023 de nieuwe speeltuin klaar.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 14 030 of per e-mail via zeist@zeist.nl.