Grasmat voetbalveld Sportpark Dijnselburg in Huis ter Heide

Sportpark Dijnselburg

Categorie├źn

  • Huis ter Heide
  • Zeist
  • Zorg en Sport

Sportpark Dijnselburg wordt opgeknapt en opnieuw ingericht. Voetbalvereniging SV Zeist speelt al op deze locatie en honk- en softbalvereniging Firebirds is in 2021 naar dit sportpark verhuisd.

Voor Firebirds zijn 2 softbalvelden van natuurgras aangelegd. Het hoofdveld van SV Zeist is opgeknapt. Daarnaast is een deel van het aanliggende veld heringericht tot openbaar voetbalveld van natuurgras. Dit is het trainingsveld van SV Zeist dat buiten sporttijden beschikbaar is voor de buurt. Op de website van SV Zeiststaat wanneer het veld nodig is voor de voetbalvereniging.

Planning

De werkzaamheden aan de velden zijn afgerond. Daarnaast worden de kleedkamers gerenoveerd en komen er 2 extra kleedkamers en ruimtes voor opslag bij. Wanneer deze werkzaamheden plaatsvinden is nog niet bekend.

Wat ging vooraf

Op donderdag 12 november 2020 heeft de gemeenteraad ingestemd met de plannen voor het Sportpark Dijnselburg. Vertegenwoordigers van de groene groepen en de sportverenigingen waren nauw betrokken bij de planvorming. Ook de bewonersvereniging Bewoners Belangen Huis ter Heide hebben we op hoogte gehouden van het plan.

Voor het herinrichten van sportpark Dijnselburg is een uitgebreid traject doorlopen, waarbij we zo veel mogelijk belangenvertegenwoordigers hebben gesproken. Het plan is op diverse punten aangepast na input van belanghebbenden en heeft vele enthousiaste reacties gehad. Maar ook werd duidelijk dat het onmogelijk is het huidige sport- en recreatieveld exclusief voor de buurt te behouden en tegelijk de herinrichting van het sportpark mogelijk te maken. Dit dilemma is gedeeld met de raadwaarna de raad besloot akkoord te gaan met de herinrichtingsplannen.

Dit betekent dat er 2 softbalvelden en 2 voetbalvelden komen, waarbij het tweede voetbalveld wordt opengesteld aan de buurt als SV Zeist hier geen gebruik van maakt. Dit raadsbesluit is uitgevoerd.