The Passion live vanuit Zeist

Categorieën

 • Overig

Zeist is de gastgemeente voor de 14e editie van KRO-NCRV’s The Passion, dat in 2024 plaatsvindt op Witte Donderdag 28 maart. The Passion 2024 wordt live vanaf 20.30 uur uitgezonden bij KRO-NCRV op NPO 1. Via deze pagina blijft u op de hoogte van het laatste nieuws en belangrijke informatie.

Iedereen welkom

We zijn trots dat The Passion naar Zeist komt. We zijn rijk aan zangverenigingen, cultuur, prachtig erfgoed en natuur. U vindt hier verschillende geloofsovertuigingen, diversiteit en culturen. The Passion biedt mogelijkheden om deze met elkaar te verbinden. Samen met inwoners, ondernemers, organisaties en maatschappelijke partners, zoals Bartiméus Fonds, willen we er een mooie editie van maken. Dat is waar we in geloven!

Het podium wordt op de kruising Dorpsstraat / Het Rond opgebouwd.

The Passion als inclusieve beleving 

KRO-NCRV werkt voor The Passion samen met trouwe partners als de Protestantse Kerk in Nederland, het Bartiméus Fonds en Kansfonds. The Passion brengt het paasverhaal voor iedereen; met audiodescriptie op NPO Radio 2 en een tolk gebarentaal via NPO 1 Extra. Komende editie worden er samen met Bartiméus Fonds extra stappen gezet om het evenemententerrein en de processie nog inclusiever en toegankelijker te maken.

The Passion 2024 is een coproductie van Mediawater en KRO-NCRV, met steun van de Protestantse Kerk in Nederland, Bartiméus Fonds, Kansfonds en de gemeente Zeist.

Ik wil komen kijken

Wat leuk dat u naar Zeist wilt komen. We raden u aan om met het openbaar vervoer (OV), met de fiets of te voet te komen.

 • Komt u met het openbaar vervoer? Bekijk dan de reisplanner op 9292 OV of de NS reisplanner
 • Komt u met de fiets? Dan kunt u deze parkeren in de tijdelijke fietsenstalling aan de Kerkweg (parkeerterrein).
 • Komt u met de auto? Dan kunt u het beste parkeren in de parkeergarage P+R Driebergen Zeist. Vanaf hier rijden de gratis pendelbussen.

Gratis pendelbus

Er rijden gratis pendelbussen vanaf station Driebergen-Zeist richting het centrum. Deze rijden van 17.00 tot 23.30 uur. Vanaf de uitstaphalte wordt de looproute met borden aangegeven.

Omleidingsroute

De plek van het podium zorgt voor een omleidingsroute voor verkeer:

 • Komt u vanuit Driebergen en moet u richting de Utrechtseweg of De Bilt? U wordt vanaf het kruispunt Driebergseweg - Dorpsstraat - Laan van Beek en Rooyen via de Woudenbergseweg en Krakelingweg omgeleid. De route wordt met borden aangegeven.
 • Vanaf 21 maart tot en met 3 april wordt de Lageweg ingericht voor openbaar vervoer in 2 richtingen. De huidige rijrichting blijft bestaan, echter op de busbaan. Deze omleidingsroute wordt aangegeven met borden
 • De bushalte aan de 1e Dorpsstraat wordt verplaatst naar de Lageweg.

Planning

21 tot en met 28 maart: opbouw

 • Parkeergarage Figi en parkeergarage gemeentehuis zijn in deze periode gereserveerd voor de productiemaatschappij. Dat betekent dat deze niet toegankelijk zijn voor bezoekers.
 • Een deel van parkeerterrein de Brouwerij is gereserveerd voor voertuigen van de productie. Er zullen een aantal vrachtwagens staan. Houd er rekening mee dat er minder plek beschikbaar is.

28 maart: dag van de uitzending

Op de dag zelf zijn er verschillende straten rond het podium niet toegankelijk. 

 • Dorpsstraat: vanaf kruising Driebergseweg – Laan van Beek en Royen tot aan kruising Waterigeweg
 • Het Rond
 • Slotlaan: richting het Rond
 • Slotlaan: vanaf kruising 1e Hogeweg tot aan busstation. Tijd volgt nog.
 • 1e Hogeweg: vanaf 10.00 uur de Choisyweg tot aan Meester de Klerckstraat
 • De Kerkweg is afgesloten aan de zijde van de 1e Hogeweg. Tijd volgt nog.
 • De ingang van het terrein aan de kruising Slotlaan – 1e Hogeweg – 2e Hogeweg. Vanaf 18.30 uur is het terrein toegankelijk voor publiek. Het programma start om 20.30 uur.

Voor de bewoners van de Jufferstraat, Herenlaan en Nooitgedacht geldt dat hun woning bereikbaar blijft. Op Nooitgedacht verandert de rijrichting. Zij rijden Nooitgedacht in vanaf de 2e Hogeweg. Zij kunnen doorrijden tot aan de Jufferstraat, rechtsaf slaan en zo de Herenlaan in om vervolgens via Nooitgedacht de straat weer te verlaten.

In het nieuws

Benieuwd naar lokale verhalen? Slotstad RTV gaat regelmatig de samenleving in op zoek naar de mooie lokale verhalen van The Passion.