Mantelzorg

Mantelzorgers helpen langdurig en onbetaald een ander die hulp nodig heeft.

Meestal gaat het om zorg of ondersteuning voor personen met:

  • een langdurige ziekte,
  • een beperking of
  • een hoge leeftijd.  

Als u mantelzorger bent, dan weet u hoeveel energie u dat soms kost. Een goede balans vinden tussen zorg voor de ander en zorg voor uzelf is niet makkelijk. Hierdoor kunt u overbelast raken.

Wij willen u als mantelzorger graag ondersteunen. Bij het Steunpunt Mantelzorg Zeist kunt u terecht voor informatie en advies en voor praktische hulp. De mensen van het steunpunt denken met u mee. Zij bespreken met u wat in uw situatie nodig is om een goede balans te blijven bewaren.

Mantelzorger, meld u aan!

Bent u mantelzorger? Meld u dan aan bij het Steunpunt Mantelzorg. U ontvangt dan informatie over het mantelzorgcompliment en 4 keer per jaar een nieuwsbrief.

Aanmelden kan op de website van het Steunpunt Mantelzorg. U kunt ook bellen of mailen: 030 692 53 19 of info@mantelzorgzeist.nl

Mantelzorgcompliment: Maak zelf uw keuze

Mantelzorgers verdienen een compliment voor hun inzet. Wij geven dit vorm via het ‘mantelzorgcompliment Zeist’. Dit staat nooit in verhouding tot wat mantelzorgers doen voor een ander.

Het mantelzorgcompliment bestaat uit een breed aanbod aan activiteiten aan. U kunt bijvoorbeeld naar een voorstelling, film of concert, of smullen van een lunch of high tea. Meer informatie hierover staat op de website mantelzorgzeist.nl. Hier kunt u ook een compliment aanvragen.

Handige websites