Oplaadpunten elektrische auto's

De gemeente stimuleert elektrisch rijden; dit is stil, goed voor de luchtkwaliteit (minder fijnstof) en draagt bij aan het terugdringen van CO2-uitstoot. Daarom plaatst de gemeente oplaadpunten in de openbare ruimte. Zo kunnen particulieren die elektrisch rijden en thuis of bij het werk geen oplaadpunt ter beschikking hebben, hun voertuig binnen enige loopafstand opladen.

Het realiseren van een oplaadpunt op eigen terrein is de verantwoordelijkheid van de eigenaar. Daarvoor heeft de gemeente Zeist geen subsidiemogelijkheid. Vanwege het risico op struikelgevaar is de toepassing van een snoer over de stoep niet toegestaan. Doet u dit wel, dan loopt u het risico op een bekeuring.

Op 68 parkeerlocaties in Zeist zijn laadpalen aanwezig voor elektrische of hybride auto's.

Laadpas

U kunt de oplaadpalen gebruiken met een geldige laadpas. Deze vraagt u aan via aanbieders. Vervolgens is deze bij elke laadpaal te gebruiken (uitgezonderd snelladen). De tarieven bij de laadpalen verschillen per paal en zijn afhankelijk van de eigenaar of exploitant van de paal en van de serviceprovider waar u uw laadpas heeft afgenomen. Als u een bepaalde paal veel gebruikt, is het de moeite waard om uit te zoeken welke laadpas voor u het meest voordelig is. Kijk voor meer informatie op:

Aanvraag en voorwaarden e-laadpaal

Wanneer er geen openbare elektrisch oplaadpunt dicht bij u in de buurt is en u voldoet minimaal aan de onderstaande voorwaarden, dan kunt u een e-laadpaal aanvragen. Uw aanvraag komt dan op een wachtlijst.

De belangrijkste voorwaarden

  • u bent inwoner van de gemeente Zeist of minimaal 18 uur per week werkzaam in deze gemeente
  • er is geen openbare e-laadpaal in uw buurt
  • u rijdt een elektrische of plug-in hybride, maar kunt op eigen terrein geen oplaadpunt maken. Indien u op eigen terrein kunt parkeren en/of laden, wordt uw aanvraag geweigerd.
  • u kunt met een getekende koop- of leaseovereenkomst aantonen dat u in een auto rijdt die minimaal 45 kilometer volledig elektrisch kan rijden

Aanvraagformulier e-laadpaal