toetsenbord

Verloren en gevonden voorwerpen

Het is altijd vervelend als iemand iets waardevols kwijtraakt. Het is dan ook heel fijn als zo'n portemonnee, de sleutels, telefoon, rijbewijs of iets anders weer terugkomt bij de eigenaar. Wij proberen te helpen door gevonden voorwerpen te registreren en te bewaren. U kunt helpen door gevonden voorwerpen bij ons af te geven.

Via het formulier 'gevonden of verloren voorwerp' kunt u ons laten weten dat u iets kwijt bent of dat u iets heeft gevonden in onze gemeente. Via de website verlorenofgevonden.nl kunt u zoeken of iets melden in (bijna) heel Nederland.

formulier 'Gevonden of verloren voorwerp website verlorenofgevonden.nl

U bent iets verloren

Bent u iets (waardevols) verloren in onze gemeente? U kunt het ons laten weten op de volgende manieren:

Is er iets gevonden dat lijkt op uw verloren voorwerp? Dan kunt u dat komen bekijken; neem een geldig identiteitsbewijs mee. Als u kunt bewijzen dat het gevonden voorwerp uw eigendom is, dan mag u het meenemen.

Fiets gestolen

Is uw fiets gestolen? Doe dan aangifte bij de politie. U kunt het verlies van uw fiets ook doorgeven op verlorenofgevonden.nl.

Fiets met waarschuwingssticker weggehaald

Staat een verwaarloosde, achtergelaten fiets al langere tijd onbeheerd op dezelfde plek? Dan kan iemand dit bij ons melden. Na zo'n melding plakken we een waarschuwingssticker op de fiets. Staat die fiets met een sticker er na 5 dagen nog? Dan halen wij de fiets weg. We bewaren de fiets nog 3 maanden.

Denkt u dat wij uw fiets hebben verwijderd? Kijk dan op verlorenofgevonden.nl of bel ons via telefoonnummer 14 030.

U heeft iets gevonden

Heeft u iets (waardevols) gevonden in onze gemeente? U kunt het ons laten weten op de volgende manieren:

U kunt het voorwerp bij ons afgeven. Een gevonden paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of verblijfsdocument moet u altijd bij ons afgeven. Een bankpas, creditcard of OV-kaart kunt u het beste opsturen naar de bank of het vervoersbedrijf. Een ander voorwerp kunt u zelf bewaren, maar dan moet u zich aan een paar regels houden.

Afgeven voorwerp

U kunt het gevonden voorwerp bij ons inleveren in de publiekshal van het gemeentehuis (Slotlaan 20 in Zeist).

Bewaartermijn

  • Voorwerpen met een dagwaarde tot € 450,- bewaren wij 3 maanden.
  • Voorwerpen met een dagwaarde van meer dan € 450,- hebben een bewaartermijn van 1 jaar.

Eigendom gevonden voorwerp

Meldt de eigenaar zich niet tijdens de bewaartermijn? Dan worden wij na afloop van de bewaartermijn de nieuwe eigenaar van het voorwerp.

Zelf bewaren

Gaat u het voorwerp zelf bewaren? Zorg er dan wel voor dat het voorwerp in dezelfde staat blijft, als waarin u het was toen u het vond.

Let op: sommige voorwerpen mag u niet zelf bewaren. Bijvoorbeeld: paspoort, identiteitskaart, rijbewijs en verblijfsdocument.

Bewaartermijn

U moet het voorwerp 1 jaar bewaren.

Eigendom gevonden voorwerp

Meldt de eigenaar zich niet binnen 1 jaar? Dan wordt u na afloop van de bewaartermijn de nieuwe eigenaar van het voorwerp.

Naar overzicht met wijkinformatie